El Servici Provincial de Costes va ordenar al setembre del 2010 la retirada de les barreres i de la caseta de vigilància a instàncies d’un escrit de BLOC-Compromís per estar situat en domini públic

L’Ajuntament va registrar l’expedient per retirar la caseta el 4 de febrer i va concedir 10 dies als propietaris de Platgetes, que han esgotat el termini sense presentar al·legacions

BLOC-Compromís d’Orpesa aconseguirà recuperar per als veïns de la localitat tot el domini públic ocupat per les barreres i la caseta de la Urbanització Platgetes. De fet, després dels tràmits que van aconseguir la retirada de les barreres, ara s’ha dictaminat des del Consisitorio que s’ha de retirar també la caseta de vigilància. Així ho determina un escrit firmat l’1 de febrer pel secretari general de l’Ajuntament, en el que s’indica que “d’acord amb el requeriment de Costes i l’informe de l’enginyer municipal, s’ha efectuat una ocupació en l’illot central del vial públic d’accés a la platja de la Urbanització per mitjà d’una caseta de vigilància d’aproximadament 1,8 per 2,0 metres de planta”.

L’escrit determina que ”l’illot central del vial públic de referència és un bé de domini públic municipal, d’ús púbic de l’Ajuntament d’Orpesa”. Per això, i gràcies a l’escrit remés al setembre del 2010 per Costes i fruit de la labor de BLOC Compromís, l’Ajuntament ha decidit “iniciar les actuacions per a recuperar en via administrativa la possessió de l’illot central del vial públic descrita, que ha sigut objecte d’ocupació per mitjà d’una caseta de vigilància per la Comunitat de Propietaris de la Urbanització Platgetes”.

Respecte d’això, el portaveu del BLOC Compromís en la localitat, Josep Luis Romero, ha mostrat la seua “satisfacció pel treball ben fet. La nostra constància davant de totes les administracions competents aconseguiran que la ciutadania d’Orpesa recupere per al gaudi de tots un espai públic”.

De fet, segons l’expedient del consistori, es va concedir un termini de 10 dies perquè els propietaris pogueren al·legar o presentar documents i justificacions pendents. No obstant això, conclòs este termini, segons Romero, “no s’ha presentat cap escrit per part de la urbanització al consistori”. Per este motiu, des de l’Ajuntament se “indica a la Comunitat de Propietaris de la Urbanització Platgetes que, d’acord amb l’informe de l’enginyer municipal, s’haurà d’escometre la retirada de la caseta de vigilància, estimant-se la quantia econòmica de les actuacions en 3.000 euros sent el termini d’execució de tres dies”.

Des del BLOC Compromís a Orpesa, el seu portaveu, Josep Lluis Romero, ha anunciat que “estarem vigilants perquè l’ajuntament faça complir este dictamen i es recupere la legalitat en el dit espai per al gaudi de tots els ciutadans de la localitat”.