Romero pregunta perquè el consistori contracta a empreses de fora del municipi per a realitzar treballs que podrien executar empreses locals

El portaveu de BLOC-Compromís en l’Ajuntament d’Orpesa, Josep Lluís Romero, ha denunciat durant el ple celebrat hui “l’opacitat econòmica del consistori en la majoria de les factures”. Així s’ha manifestat Romero després que l’equip de Govern s’haja negat “de forma reiterada” a detallar de forma detallada el contingut i l’objecte de nombroses factures emeses pel consistori. En concret, Romero ha demanat explicacions sobre diverses factures que hui han passat per l’orde del dia. “La primera d’elles, és una factura per un import de quasi 5.000 euros que el PP vol que el ple reconega a una empresa constructora, però que l’equip de Govern es nega a detallar el contingut específic dels treballs realitzats”. Segons Romero, “BLOC-Compromís no pot donar llum verda a reconéixer factures el contingut del qual no es justífica o s’explica com correspon, ja que els diners públics ha de ser utilitzat de forma rigorosa, seriosa i amb tota la transparència possible”. El portaveu de BLOC-Compromís recorda que “la necessitat de transparència econòmica i que els grups de l’oposició tenim l’obligació de fiscalitzar al detall el gasto dels diners públics”.

D’altra banda, el ple de hui també ha abordat el pagament d’una altra factura per un import de 12.500 euros que, segons Romero, “tampoc inclou el detall dels treballs realitzats que es facturen”. El portaveu del BLOC-Compromís ha preguntat a l’equip de govern “com es justifica que amb la desocupació que hi ha a Orpesa i les empreses que hi ha sense treball, l’Ajuntament contracte els servicis d’empreses de fora del municipi”. “Des de BLOC-Compromís considerem que s’ha de prioritzar a les empreses del municipi per a generar ocupació i activitat econòmica en la localitat”, conclou Romero.