El portaveu de BLOC-Compromís a Orpesa, Josep Lluís Romero, lamenta que l’acord PP-PSOE només ampliara el servici de trens de Rodalia fins a Benicàssim i deixaren fora Orpesa, “principal motor turístic de la Plana Alta”, i tot el Maestrat

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, portarà al Congrés la reclamació dels municipis de la Plana Alta i del Maestrat perquè la línia de trens de Rodalia arribe fins a Vinaròs. Així ho reflecteix una pregunta per escrit tramitada pel grup Compromís en el Congrés en què recorden que l’acord entre el socialista José Blanco i el president Camps contemplava l’extensió dels trens de Rodalia de València a Castelló fins a Benicàssim però supeditava la resta a un estudi de viabilitat. “És incomprensible que el popular Camps i el socialista Blanco acordaren ampliar la línia fins a Benicàssim però deixaren fora a Orpesa, principal actiu turístic de la Plana Alta, i a tota la resta de municipis entre Orpesa i Vinaròs”, diu el portaveu de BLOC-Compromís a Orpesa, Josep Lluis Romero. Per este motiu, i davant de la “contrastada necessitat i viabilitat de la xarxa de trens de Rodalia, tal com han demostrat diferents estudis realitzats per Compromís”, segons Romero, “tornarem a insistir per a fer realitat esta històrica reivindicació”.

De fet, el diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, reclama en el seu escrit “en quin estat de tramitació es troba l’estudi de prolongació dels Proximitats fins a Vinaròs”, atés que el dit document havia d’estar preparat fa tres anys. A més, des de Compromís pregunten “quines són les conclusions de l’estudi”, en el cas que estiguera elaborat i “quina és la data prevista per a posar en funcionament la prolongació de la línia de trens de Rodalia de Castelló fins Vinaròs”.

El portaveu de BLOC-Compromís a Orpesa recorda que “no sols Orpesa sinó tots els municipis afectats, pràcticament tots els municipis del Maestrat i inclús la Diputació han reclamat a l’Executiu central que pose en marxa esta línia De Rodalia perquè és una prioritat econòmica i social imprescindible per a vertebrar les comarques de Castelló i la seua economia”.