La proposta, que es debatrà en comissió el dilluns, pretén que el ple ratifique una reducció d’impostos per disminuir la pressió fiscal dels veïns

Romero denúncia que, després de 10 anys de “cadastràs”, Rajoy va decretar una altra pujada impositiva.

BLOC-Compromís d’Orpesa presentarà una moció perquè el proper ple debata una reducció al mínim legal l’Impost de Béns Immobles (IBI) tant de rústic com urbà en el municipi per al 2014. La proposta de BLOC-Compromís planteja “modificar l’ordenança fiscal reguladora de l’IBI i establir que el percentatge del gravamen municipal de l’IBI urbà, situat al 0,7%, s’establisca en el mínim legal”.

A més de la reducció en les propietats urbanes, BLOC-Compromís també proposa “establir en el mínim legal l’IBI rústic, ja que actualment a Orpesa està al 0,50%”.

La iniciativa de BLOC-Compromís tracta de “donar resposta al clamor ciutadà que s’oposa a les pujades impositives decretades pel Govern de Rajoy”, explica Romero.

Segons el representant de BLOC-Compromís a Orpesa, “El Govern de Mariano Rajoy va aprovar en 2011 un increment” suposadament “temporal” de l’IBI. Romero detalla que “els decrets de Rajoy han suposat per a Orpesa una pujada del 10%, la qual cosa repercutix de forma negativa en els veïns del municipi, que han patit de forma directa l’increment de la pressió fiscal”.

Per este motiu, des de BLOC-Compromís es proposa revisar a la baixa les ordenances fiscals de la localitat per al 2014 i demana a la resta de grups del consistori “sensibilitat social” per a dur a terme esta modificació ja que l’equip de Govern fa gala de “tindre uns comptes sanejats”.