Aquesta és la tercera obra sobre història local que publica Romero en tres anys. El saló de plenaris de l’antic ajuntament va rebre a molts veïns d’Orpesa durant la presentació

L’acte va comptar amb la presència de regidors del Bloc de Vila-real, Almassora i Torreblanca, a més del diputat de Compromís Josep Maria Pañella

Josep Lluís Romero va presentar ahir per la vesprada el seu tercer llibre, “Orpesa, el temps d’una vila”, en un acte que va reunir a un bon nombre de veïns i amics en el saló de plenaris de l’antic ajuntament. Després de la introducció de Pedro Ruiz, Josep Lluís va comentar les principals dades que tracta en l’obra i com ha aconseguit el material necessàri per a poder escriure els textos.

Romero va posar especial èmfasi en la història del topònim “Orpesa”, la vida de la família Cervelló, el sistema defensiu de torres de guaita i els continus atacs pirates que va sofrir el municipi durant anys. En aquest sentit, va assenyar que “l’assalt a la vila d’Orpesa de 1619 és per a mi la data més important en la nostra història”. Després de la presentació, Josep Lluís va signar exemplars del llibre a tots els assistents.

Romero ha editat dos llibres més: “La vila d’Orpesa a través del temps” (2011) i “La recuperació del ball de plaça d’Orpesa” (2012).

————————————

Esta es la tercera obra sobre historia local que publica Romero en tres años. El salón de plenos del antiguo ayuntamiento recibió a muchos vecinos de Orpesa durante la presentación

El acto contó con la presencia de concejales del Bloc de Vila-real, Almassora y Torreblanca, además del diputado de Compromís Josep Maria Pañella

Josep Lluís Romero presentó ayer por la tarde su tercer libro, “Orpesa, el temps d’una vila”, en un acto que reunió a un buen número de vecinos y amigos en el salón de plenos del antiguo ayuntamiento. Tras la introducción de Pedro Ruiz, Josep Lluís comentó los principales datos que trata en la obra y como ha conseguido el material necesario para poder escribir los textos.

Romero puso especial énfasis en la historia del topónimo “Orpesa”, la vida de la familia Cervelló, el sistema defensivo de torres vigía y los continuos ataques piratas que sufrió el municipio durante años. En este sentido, señaló que “el asalto a la villa de Orpesa de 1619 es para mí la fecha más importante en nuestra historia”. Después de la presentación, Josep Lluís firmó ejemplares del libro a todos los asistentes.

Romero ha editado dos libros más: “La vila d’Orpesa a través del temps” (2011) y “La recuperació del ball de plaça d’Orpesa” (2012).