BLOC-Compromís va reclamar al Consell al maig que s’actuara enfront de la degradació de l’edifici històric però tres mesos després el Consell contesta que encara no han fet res perquè “continuen estudiant una solució”

Romero acusa el Consell i l’Ajuntament de “menysprear el patrimoni local” i exigix mesures urgents

“El Consell té constància del deteriorament que pateix la Torre Colomera d’Orpesa però, a pesar de les nombroses iniciatives presentades per BLOC-Compromís en el consistori i les successives propostes presentades en els Corts seguixen sense fer res”. Així s’ha manifestat el portaveu de BLOC-Compromís a Orpesa, després que, de nou, la Conselleria d’Educació Cultura i Esports haja fet oïdes sordes a les reclamacions formulades a través del diputat autonòmic de Compromís per Castelló, Josep María Pañella.

El diputat autonòmic de Compromís va formular al maig del 2013 una pregunta per a saber si s’estava prenent alguna mesura per a frenar el deteriorament d’este actiu patrimonial i turístic de la localitat, així com per a posar-lo en valor. En la resposta a la dita pregunta, la Conselleria afirmava per escrit que “en l’actualitat, esta Conselleria i l’Ajuntament d’Orpesa estan treballant amb la finalitat d’establir els mecanismes necessaris per a donar una solució a la situació” de la Colomera. Segons Romero, “eixa resposta ja constatava que no s’havia fet res fins al moment. Per això, tres mesos després, al juliol d’enguany, BLOC-Compromís d’Orpesa, a través de Pañella, va tornar a preguntar respecte d’això, per a saber si s’havia pres alguna mesura, no obstant, la resposta rebuda va ser encara més decebedora”. De fet, passats tres mesos, i segons un escrit firmat per la consellera d’Educació, María José Català, es constata que no s’ha iniciat cap actuació perquè “esta Conselleria contínua treballant amb l’Ajuntament amb l’objectiu d’aconseguir la millor solució per a facilitar la rehabilitació de la Torre Colomera”.

El portaveu de BLOC-Compromís a Orpesa ha lamentat la “desídia de Consell i Ajuntament” ja que, al seu entendre, “mentres busquen excuses per a no actuar, el patrimoni d’Orpesa es continua deteriorant”. Romero recorda que des de BLOC-Compromís s’han presentat nombroses iniciatives en totes les instàncies, com la moció presentada a ple al juliol del 2012 per a actuar sobre la dita torre. “Per desgràcia, el PP local va demostrar estar tan poc interessat a recuperar la Colomera com ho està ara el Consell”, denúncia Romero.