El consistori va sancionar a Fobesa per incompliment del contracte de neteja amb 3.000 euros de multa però tarda més d’un any a resoldre el recurs presentat per l’empresa

El portaveu del BLOC-Compromís a Orpesa, Josep Lluís Romero, va denunciar en sessió plenària el retard en la resolució de l’expedient a Fobesa

El portaveu de BLOC-Compromís a Orpesa, Josep Lluís Romero ha denunciat que, encara que l’Ajuntament d’Orpesa va emetre fa quasi un any un expedient sancionador contra l’empresa Fobesa per incomplir el contracte subscrit per l’Ajuntament, el consistori no ha fet efectiu el pagament de la multa i dilata la resolució de l’expedient. Romero recorda que va traslladar la denúncia de l’incompliment al ple  ant la brutícia de zones com el Balcó Torre Bellver o Els Quarts.

Posteriorment, segons l’informe de l’enginyer municipal,“el seguiment realitzat en la setmana del 26 al 30 de novembre –De 2012- s’ha detectat que en les urbanitzacions del Balcó de Torre Bellver I i II i Els Quarts, no s’han complit els horaris programats i la duració dels treballs realitzats per l’agranadora són inferiors a la mitat dels estipulats. Que en la urbanització la Colomera no ha passat l’agranadora en l’horari programat”.

Per estos motius, i tal com venia denunciant BLOC-Compromís, en l’expedient obert pel consistori es qualifica la falta de “retard sistemàtic comprovat en horaris, fraus en la forma de prestació, no utilització dels mitjans mecànics exigits o mal estat de conservació de decor dels mateixos”.  Segons l’escrit de l’enginyer municipal, “la sanció proposada en el plec per a faltes molt greus és una multa de fins a 3000 euros”. No obstant això, i a pesar que l’Ajuntament paga a la mercantil 1.192.000 euros pel servici de neteja,  “l’expedient encara no s’ha resolt perquè Fobesa va presentar al·legacions”. Segons Romero, “ha passat més d’un any de la denúncia, però l’Ajuntament no ha resolt les al·legacions de Fobesa, la qual cosa frena el cobrament de la sanció”.

Romero va denunciar esta dilació en el ple del mes de novembre i espera que “el consistori culmine l’expedient i cobre, si és procedent, els diners de la multa pels incompliments”. A més, exigix mesures per a “que s’execute la neteja com determina el contracte perquè totes les zones del municipi estiguen netes”.