El ple d’Orpesa de hui ha donat compte que les dos empreses que es van presentar per a executar la piscina –Bertolin SAU i UTE Renos- retiren les seues ofertes

Compromís responsabilitza també a PSOE i GIO, que van protegir al PP en un projecte que “des de Compromís ja varem anunciar que no s’executaria perquè preveia un cost de 14 milions d’euros i estava fora de la realitat”

El portaveu de BLOC-Compromís en l’Ajuntament d’Orpesa, Josep Lluís Romero,  ha atribuït a la “nefasta gestió del PP, tant a nivell polític com econòmic” la retirada de les dos empreses –Bertolín SAU i UTE Renos- que s’havien presentat al concurs publicat per l’Ajuntament el 3 de maig del 2013. En eixe moment, segons denuncia Romero, es va procedir a l’obertura de les propostes però no es va entrar a valorar-les, la qual cosa ha provocat que haja prescrit el termini legal i, finalment, s’hagen retirat les propostes com s’ha conegut hui al ple. A esta “incapacitat de gestió del PP, que ha posat en risc al consistori, ja que estes empreses podrien haver denunciat a l’Ajuntament, s’unix la falta de capacitat política del PP, que en esta matèria ha comptat amb el suport de PSOE i GIO”, explica Romero.

De fet, Romero ha recordat durant el ple de hui que “BLOC-Compromís ja va advertir que este projecte faraònic, que es va valorar en 2005 en 14 milions d’euros, no es construiria. En un primer moment, el PP va tractar d’impulsar el projecte però l’elevat preu del projecte es va quedar en minoria. No obstant això, segons recorda Romero, una setmana després es va convocar un ple i tant GIO com PSOE van protegir al PP. “BLOC-Compromís es va mantindre en contra de destinar 14 milions d’euros a una piscina perquè considerem que hi ha inversions prioritàries i l’import era desmesurat”, explica Romero.

Per tot això, hui, durant el ple, Romero ha recordat que el projecte de construcció i execució de la piscina s’ha tret a concurs fins en dos ocasions, però “la incapacitat de l’equip de Govern els ha deixat en ridícul”. De fet, també es va intentar traure a concurs només la construcció del recinte –deixant fora l’explotació- però finalment, després que s’hagen presentat les empreses, “no ho han van adjudicar i les empreses s’han retirat. Per tot això, Romero ha demanat responsabilitats a tots els regidors, tant als del PP, com a PSOE i GIO, que els han donat suport en este “cúmul de despropòsits”.