El portaveu de BLOC-Compromís a Orpesa, Josep Lluis Romero, va advertir al consistori a l’agost sobre les possibles irregularitats però l’equip de Govern “no va fer res”

La Generalitat ha ordenat la paralització dels abocaments i la retirada de tots els residus acumulats

El cap del Servici d’Inspecció Ambiental de la Generalitat Valenciana, Amparo Renau, ha confirmat per escrit a BLOC-Compromís d’Orpesa que s’ha obert “un expedient sancionador davant de la constatació d’un emmagatzemament de residus domèstics, perillosos i no perillosos, en les parcel·les 18 i 19 del polígon 4 del terme municipal d’Orpesa”. La sanció és fruit tant de la labor de fiscalització de BLOC-Compromís d’Orpesa, que va advertir les autoritats competents de l’existència de l’abocador, com “de la falta d’actuació de l’equip de Govern, ja que BLOC-Compromís ja va advertir a l’Ajuntament a l’agost que s’estaven acumulant residus de forma suposadament irregular en la zona, però l’equip de Govern del PP no va fer res”, explica el portaveu de BLOC-Compromís, Josep Lluis Romero.

Davant de la falta d’actuació del consistori, des de BLOC-Compromís es va instar a la Conselleria competent a què prenguera cartes en l’assumpte. Fruit d’esta acció, el 14 de novembre del 2013, després de la inspecció efectuada per una patrulla del Seprona de la Guàrdia Civil de Castelló, “es va incoar un expedient sancionador” per suposada infracció de la Llei 22/2011 de Residus i Sòls Contaminants, en relació amb la Llei 10/2000, de 12 de desembre, de Residus de la Comunitat Valenciana. Gràcies al treball de BLOC-Compromís, la Generalitat ha ordenat ara “la paralització de l’abocament i la retirada de tots els residus de la zona”.