BLOC-Compromís d’Orpesa portarà al pròxim ple una moció per a afavorir la “concurrència, major transparència i la rotativitat” en els xicotets contractes de prestació de servicis o xicotetes compres que realitza l’Ajuntament. L’objectiu d’este acord, que prioritza el comerç local, és aconseguir que l’Ajuntament comunique als comerços de cada sector la seua intenció de realitzar una compra, perquè els establiments puguen presentar ofertes. D’esta manera, a més d’aconseguir el millor preu i el conseqüent estalvi per al consistori, també es fomenta la participació i la rotativitat de les compres del consistori entre els diferents comerços. “Hem detectat en les factures del consistori que, per costum o per altres interessos, sembre s’acaba comprant en els mateixos establiments, encara que hi haja altres de similars en el municipi. Amb la nostra proposta fomemtem la rotativitat, acabem amb els ‘amiguismes’ i aconseguim la millor qualitat/preu per a l’Ajuntament”, explica el portaveu adjunt de BLOC-Compromís, José Luis Gimeno.

La proposta, que també es va presentar fa mesos per altres col·lectius del BLOC-Compromís en les comarques de Castelló com Almassora, Borriol…, obligaria al consistori a realitzar un registre  de les diferents empreses del municipi basant-se en els llistats de la recaptació del IAE. Així mateix, l’Ajuntament es comprometrà a informar els comerços d’un determinat sector-joieries, floristeries…- amb 15 dies de bestreta de la seua intenció de comprar qualsevol producte amb un valor de més de 600 euros –I amb un preu inferior a què contempla la Llei de Contractes-.

D’esta manera, els comerços del municipi de cada sector tindran temps per a presentar ofertes i concórrer per a poder realitzar la venda al consistori, que haurà d’optar per la millor qualitat preu. “A més, el consistori també publicarà en el seu web institucional amb 15 dies d’antelació la proposta, perquè, a més dels comerços, també els ciutadans sàpien en què es gasta els diners el consistori”, explica Romero. “Es tracta d’una aposta per la transparència, pel comerç local, pel seu lliure concurrència i per acabar amb els amiguismes”, diu Gimeno.