La proposta de BLOC-Compromís inclou destinar fons a la creació d’un centre de dia per a malalts d’Alzheimer i per a la posada en valor de torres de ‘guaita’

El portaveu de BLOC-Compromís d’Orpesa ha formalitzat una proposta per escrit per a redistribuir “de forma més justa, raonable i apostant per les prioritats socials, econòmiques i culturals quasi tres milions d’euros del romanent de l’Ajuntament”. La iniciativa BLOC-Compromís realitza una aposta decidida per la reactivació econòmica,“ja que la creació d’ocupació és la nostra prioritat”. Per este motiu, BLOC-Compromís pretén destinar “una partida d’1,78 milions d’euros per a establir un sistema d’ajudes que es distribuïsquen entre tots els empresaris i emprenedors d’Orpesa durant el 2014”.

El portaveu de BLOC-Compromís, Josep Lluis Romero, subratlla que hi ha alguns punts de la distribució de fons prevista pel PP que compta amb el suport del seu grup, com la inversió destinada a plans d’ocupació i ocupació. No obstant això, considera que altres aspectes de la proposta del PP “haurien de millorar-se per a permetre que les ajudes es distribuïren entre tots d’agents econòmics i socials del municipi, així com en les obres prioritàries i/o pendents”.  Per este motiu, des de Compromís es realitza una aposta més “equitativa i molt més social”, ja que en l’esmena presentada per BLOC-Compromís es reclama la “creació d’unes beques de menjador social per a Infantil i Primària  destinat a les famílies amb menys recursos de la localitat que comprenga no sols els mesos lectius, sinó també els de vacacions”.

En esta línia de dotacions socials i de garantia de l’Estat del Benestar, l’esmena de BLOC-Compromís sol·licita que es destinen fins a 100.000 euros en la creació d’un centre de dia per als malalts d’Alzheimer. També es reclama incrementar els fons per a les associacions culturals i esportives de la localitat fins en 50.000 euros, així com una altra de 90.000 euros per a reobrir el Casal Jove i activar polítiques de Joventut. “Davant del desmantellament del sistema de Benestar per part del PP, és prioritari mantindre el teixit associatiu, social i juvenil que realitza activitats de dinamització de qualsevol tipus i cobrix molts espais oblidats per l’administració”, argumenta Romero.

L’aposta de BLOC-Compromís per l’àmbit cultural com a actiu turístic i patrimonial és també molt decidida. De fet, l’esmena inclou destinar una partida de 80.000 euros per a l’activació d’un macroesdeveniment musical en la localitat que puga diversificar l’oferta turística i també cultural. Així mateix es reclamen fons per a les diferents torres de Guaita del municipi, amb l’objectiu de convertir-les en espais museístics o dinamitzar-les com a actiu turístic.

L’esmena de BLOC-Compromís, a més de reservar partides a la protecció ambiental dels espais verds de la localitat, que també són un actiu turístic i econòmic del municipi, comprenen altres qüestions pendents en la localitat, com la rehabilitació de les zones verdes de la urbanització Torre Bellver I i 2, actualment abandonada pel consistori per no estar rebuda. “La nostra proposta és seriosa, rigorosa i constructiva, per això apel·lem al PP que l’analitze per responsabilitat la nostra iniciativa i recapacite per a poder aconseguir un consens en el ple”, conclou Romero.