Romero recorda que, a pesar de les “les nostres reiterades propostes” i als informes del CVC i de la Conselleria fruit de les gestions de Compromís, “el PP ha eludit la recuperació de la Colomera fins ara”

“Val més tard que mai”. Així s’ha manifestat el portaveu de BLOC-Compromís a Orpesa després que la Regidoria de Cultura de la localitat haja anunciat que, després de més de 10 anys de reclamacions per part de BLOC-Compromís, “l’Ajuntament haja entrat en raó i haja decidit atendre a les propostes del nostre grup, encara que siga perquè el PP s’apunte el mèrit”. “Veiem positiu l’inici dels tràmits, encara que hagen tardat tants anys a iniciar-se, però volem recordar que el PP ha votat, per motius partidistes, de forma sistemàtica en contra de les reiterades propostes de BLOC-Compromís per a preservar”.

De fet, segons recorda Romero, des de l’any 2009 l’Ajuntament disposa d’un informe del Consell Valencià de Cultura –Elaborat a instàncies de Compromís- en què es reclama al consistori que “col·labore i que siga especialment sensible en la posada en valor i la recuperació de la Torre Colomera”. No obstant això, esta recomanació del CVC “ha dormit durant quasi un  lustre en el calaix de l’alcalde, qui, a pesar del document, ha votat reiteradament contra les propostes de compra i rehabilitació de l’immoble històric formulades per Compromís i en contra de les propostes d’incloure una partida econòmica en els pressupostos dels últims anys per executar estes millores imprescindibles”.

El portaveu de BLOC-Compromís en el consistori,  Josep Lluis Romero, ha insistit en el fet que una de les últimes ocasions en què el PP va votar en contra de les propostes de recuperació de la Colomera va ser en les comissions informatives prèvies al ple de setembre del 2011. El PP es va oposar llavors que el consistori realitzara l’estudi tècnic sobre la situació de la torre. Per això, BLOC-Compromís va elevar a la Conselleria de Cultura, -a través del diputat Josep Maria Pañella- una petició perquè l’Ajuntament prenguera mesures, ja que la Colomera continuava “deteriorant-se a causa de la desídia del PP local”. De fet, encara que la Conselleria va atendre la petició de BLOC-Compromís i va demanar a l’Ajuntament que s’implicara en el projecte, “el PP d’Orpesa va fer oïdes sordes durant anys”.