Romero considera que “s’han d’exigir responsabilitats als edils de GIO i PSOE que van autoritzar un PAI que no tenia capacitat de depurar les aigües fecals i no tenia suficient cabal d’aigua potable”.

El portaveu de BLOC-Compromís recalca que “l’equip de Govern es van botar el condicionant de la llicència d’obres, que no permetia concedir cèdules d’habitabilitat fins a haver rebut el sector”.

El portaveu de BLOC-Compromís a Orpesa, Josep Lluis Romero, ha qualificat de “impresentable” la gestió del PAI la Colomera ja que “la falta de previsió i de posada en marxa de solucions l’acabaran pagant els veïns de la zona”. Segons Romero, “resulta increïble que en un informe municipal s’afirme que la Colomera no disposava de capacitat suficient per a depurar aigües fecals del sector i no disposava de suficient cabal d’aigua potable”. Davant del dit informe, resulta “injustificable que els regidors del GIO i PSOE aprovaren PAI en les dites condicions”.

Segons Romero, “la mala gestió del PP va permetre que expirarà el termini per a l’execució del programa que acabe en 2006”. Per això, s’ha preguntat: “Per què no ha actuat fins passats huit anys?”. Segons el representant de BLOC-Compromís, “per part del PP s’ha estat mirant cap a un altre costat sense reclamar que s’executen les obres de del PAI la Colomera. A això cal sumar el problema generat per les llicències d’obra, ja que es van condicionar a no donar la cèdula d’habitabilitat fins que no estiguera rebut el sector d’acord amb la legislació vigent”.

No obstant això, segons apunta Romero, “el PP es va saltar aquest condicionant mentre l’empresa urbanitzadora realitzava al manteniment i l’Ajuntament estava cobrat l’IBI sense assumir cap despesa de manteniment durant legislatures. D’haver complit el condicionant l’empresa s’haguera donat pressa a entregar les obres d’urbanització abans que visqueren els veïns i s’haguera evitat tota esta problemàtica”.

Davant de tal “cúmul d’incompetència i vulneració de la legislació urbanística i del sentit comú, ens trobem ara amb una despesa a abonar de 229.833 euros per part de l’agent urbanitzador que està en concurs de creditors A l’EPSAR. I com no estan resoltes les necessitats aigua potable, l’amortització de la part proporcional de la dessaladora que ascendeix a 1.380.008 euros, als que es deuen 77.754 euros per desperfectes en la urbanització. Tenim unes despeses totals de 1.687.676 euros I un aval de 845.000 € que a penes cobreix la meitat de les despeses”.

Per això, des de BLOC-Compromís “ens hem oposat a que es cobre als veïns la diferència”, afig. De fet, des de BLOC-Compromís “exigim responsabilitats als regidors del GIO i PSOE que van aprovar el PAI sense garantir la depuració i l’aigua potable i per les despeses que els crearà a les arques públiques d’Orpesa”. A més, “també reclamem responsabilitats als regidors del PP que es van botar el condicionant  de la llicència d’obres que no permetia concedir cèdules d’habitabilitat fins que s’entregarà el sector”.