Romero recorda que el PP ha deixat expirar el termini en què l’empresa hauria d’haver pagat 3.000 euros

El portaveu de Compromís adverteix que, després de queixes dels veïns sobre la neteja, s’ha realitzat una inspecció durant tres dies fa una setmana i “es continua incomplint el contracte”

El ple d’Orpesa tornarà a debatre demà les deficiències en el servei de neteja. Així ho ha anunciat el portaveu de Compromís en l’Ajuntament, Josep Lluis Romero, qui demanarà explicacions sobre “els motius que han portat a l’equip de Govern a deixar que caduque l’expedient sancionador per incompliment del contracte que es va imposar a Fobesa, de 3.000 euros”.

De fet, després de noves denúncies per falta de neteja realitzades per diversos col·lectius veïnals, des de Compromís a Orpesa s’ha dut a terme una inspecció tres dies de principi de mes. “L’empresa cobra 1.192.000 euros a l’any per la neteja. No obstant això, hem constatat que almenys en tres dies de principis de mes no s’han complit les seues obligacions almenys en les urbanitzacions de Porto Cala, Torre Bellver i Platgetes”.

D’altra banda, Compromís també preguntarà si l’Ajuntament té previst utilitzar operaris de la brigada d’obres del consistori per a donar suport a Fobesa en els treballs de neteja. Des de Compromís considerem que “açò podria suposar una irregularitat per l’ús de recursos públics en benefici d’una empresa privada que hauria de complir rigorós als contractes que ha firmat amb l’Ajuntament”.