Romero diu que l’augment de l’horari de la Torre del Rei és només fruit de la pressió de Compromís, però exigix una aposta decidida per posar-la en valor, dotant-la de contingut cultural i divulgatiu”

Compromís considera insuficient l’augment de visites anunciat per la Diputació i lamenta que no hi haja inclús una estratègia per a la seua posada en valor.

El portaveu de Compromís a Orpesa, que ha reivindicat de forma reiterada la posada en valor de la Torre del Rei del municipi, ha lamentat que “ara la Diputació i l’Ajuntament traguen pit per un pírric augment de visites, quan este immoble històric continua sense oferir un contingut cultural competitiu i ha incomplit el règim mínim de visites que establix la Llei de Patrimoni”.  Romero recorda que des de Compromís ja es va denunciar al març del 2014 davant de la Diputació i davant de la documentació facilitada per la Conselleria, que “este històric monument d’Orpesa vènia incomplint el mínim de visites establit per la llei de Patrimoni”, una circumstància que, segons Romero, «minvava a seua posada en valor i la seua potencialitat per a atraure turistes i per a incrementar l’activitat econòmica en la zona”.

Davant de la falta de resposta per part de la Diputació provincial, des de Compromís a Orpesa es va reclamar de nou en juny de 2014 davant de la Diputació que “es complisca la llei i la Torre del Rei estiga oberta almenys cinc dies al mes, circumstància que s’incomplia, segons la memòria d’activitat facilitada per la pròpia Diputació”.

A més, Romero lamenta que, reiteradament, des del PP s’han rebutjat les nombroses propostes impulsades des de Compromís per a dotar d’un contingut històric la Torre del Rei i per a habilitar un complex museístic que posara en valor la xarxa de torres sentinella d’Orpesa i de la costa castellonenca en general. “Finalment, després de la insistència de Compromís, s’ha augmentat l’horari de visites de la Torre del Rei, però considerem que és una mesura encara insuficient, ja que considerem que, si es dotara de contingut este històric immoble, no sols suposaria un esperó cultural sinó que augmentaria encara més les visites”. Per això, Romero lamenta la “complaença del diputat de Cultura, que només ha actuat gràcies a la pressió de Compromís i, a més, encara queda molt per fer”.