El secretari d’Organització de Compromís a Orpesa considera que esta infraestructura servirà per a incrementar el turisme esportiu

El secretari d’Organització de Compromís per Orpesa, Eric Traver, ha anunciat hui que la seua formació presentarà en el pròxim ple una moció perquè l’Ajuntament “inicie els tràmits per a promoure posar en funcionament un Centre BTT i de Cicloturisme a Orpesa”.La proposta, que busca fomentar la pràctica esportiva en el privilegiat entorn de la localitat, pretén aprofitar els actius turístics del municipi per a desestacionalitzar la temporada turística i per a incrementar el nombre de visitants en temporada baixa i a l’hivern. “este espai, a més, serviria com a plataforma educativa per als més menuts de la localitat, donat que es podrien enfortir i potenciar valors com el respecte al medi ambient”. En estigues sentit, Traver recorda que el municipi disposa a més amb el potencial de la via verda que, “amb la col·laboració del Club Cilcista d’Orpesa es podria complementar amb altres vials i rutes alternatives”.

A més, la proposta de Compromís proposa incorporar codis QR a les rutes perquè, amb el mòbil es puga descarregar un mapa de la ruta que permeta seguir l’itinerari a temps real. Cal recordar que des de la Conselleria de Turisme s’han activat Centres BTT Comunitat Valenciana en altres municipis amb menors actius turístics. “Des de l’Ajuntament i des de la Generalitat haurien de recolzar més i de forma més eficient al sector turístic d’Orpesa, que és un dels més potents no sols de Castelló sinó de tot el territori valencià”.