COMPROMÍS d’ORPESA ACONSEGUIX INCLOURE EN EL PLE UNA PROPOSTA PER A REBAIXAR L’IBI

Romero defén que “els veïns d’Orpesa han de pagar un IBI d’acord amb el valor real dels seus terrenys i habitatges, i no un IBI dels preus anteriors a la crisi”

Compromís aconseguix en comissió que s’incloga la seua proposta al ple després del vot en blanc de la resta de grups del consistori

El portaveu de Compromís a Orpesa, Josep Lluis Romero ha anunciat que el pròxim ple de la localitat debatrà una proposta de Compromís per a rebaixar l’IBI que paguen els veïns i veïnes del municipi. Romero ha fet estes manifestacions després que la resta de grups de la corporació votaren en blanc sobre la inclusió de l’esmentada proposta en el ple. “Sistemàticament el PP i altres grups voten en contra que les nostres propostes s’incloguen en l’orde del dia, però en esta ocasió hem aconseguit que s’incorpore al ple esta proposta que busca reduir la pressió fiscal dels nostres veïns i veïnes”, explica Romero.

El portaveu de Compromís recorda que “des de Compromís portem huit anys proposant una rebaixa de l’IBI, ja que considerem un abús que els veïns i veïnes d’Orpesa es vegen obligats a pagar per les seues propietats i habitatges preus anteriors a la crisi”. Segons Romero, “davant de l’actual situació econòmica de les famílies i davant de la depreciació del valor dels habitatges i terrenys dels últims anys. Considerem, que els orpesins i les orpesines haurien de veure reduïda la pressió fiscal”. «Considerem que s’ha de pagar un IBI d’acord amb el valor real de les propietats”,afig Romero.

Romero recorda que la pujada de l’IBI que suporten actualment els veïns de la localitat és fruit de l’acord entre GIO i PSOE de 2002. “En el pròxim ple GIO i PSOE tenen l’oportunitat d’esmenar aquell acord, i el PP  també té l’oportunitat de posar-se al costat dels ciutadans, encara que siga només per motius electoralistes”.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *