Marta Rubio destaca que “gràcies a les nostres propostes, també hem donat un pas més per a fer realitat els menjadors escolars a l’estiu”.

La portaveu de Compromís considera “inapropiades i fora de lloc” les acusacions de Ciudadanos, “que han demostrat les seues postures més autoritàries, antivalencianes i totalitàries en el primer ple ordinari”.

La portaveu de Compromís a Orpesa, Marta Rubio, s’ha felicitat per aconseguir que el ple de la localitat recolzara ahir per àmplia majoria la proposta de Compromís d’instar a Escola Valenciana a celebrar en la localitat la Festa per la Llengua. És una oportunitat per a la localitat, tant per a fomentar l’ensenyament en la nostra llengua com per a donar a conéixer el nostre municipi entre les milers de persones que acudixen cada any a les Festes per la Llengua”. De  fet, la proposta va comptar amb el suport d’11 dels 13 edils de la localitat, és a dir de tots els representants públics, excepte de Ciudadanos.

En este sentit, Rubio ha qualificat de “totalment fora de lloc les declaracions dels edils de Ciudadanos, que han tardat molt poc a llevar-se la careta i mostrar la seua actitud més autoritària, antivalenciana i totalitària”. Rubio considera que “Ciudadanos va voler aprofitar una moció de consens per a escenificar les seues postures polítiques, però va perdre els papers amb acusacions absolutament injustificades i inapropiades cap a Compromís, i també per a la resta de grups del ple municipal”. Marta Rubio considera que “acusar a Compromís, o a la resta de grups, de voler trencar Espanya, o a la Festa per la Llengua de ser un òrgan d’adoctrinament pancatalanista no sols està fora de lloc, sinó que és un exercici flagrant d’irresponsabilitat, cinisme polític i demagògia”. 

A pesar de l’eixida de to de Ciudadanos, Compromís a més d’aconseguir un ampli acord per a la seua proposta, també va aconseguir en el ple del dijous d’Orpesa un acord unànime per a reclamar la posada en marxa de menjadors escolars per a la localitat. “La nostra prioritat és fer front a la difícil situació social que patixen les famílies”, va afegir Rubio.