L’Ajuntament d’Orpesa ignora les preguntes de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport sobre la conservació de la torre Colomera i continúa sense donar resposta després de vora quatre anys

Compromís reclama acciones inmediates per a recuperar aquest monument que el Partit Popular està oblidant a pesar dels requeriments de la Generalitat Valenciana

Compromís per Orpesa ha denunciat públicament que l’Ajuntament d’Orpesa ha ignora les preguntes de la Generalitat Valenciana sobre la conservació de la torre de guaita de la Colomera. La portaveu de la formació, Marta Rubio, ha qualificat aquesta actitud d'”abandonament greu”  i requereix  al equip de govern que actúe ja pel bé del patrimoni històric.

Com a resultat d’unes preguntes parlamentaries del grup Compromís a Les Corts, a proposta del també regidor a Orpesa Josep Lluís Romero, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport va fer un  un requeriment a l’Ajuntament d’Orpesa a gener de 2012: “Se formaliza requerimiento al ayuntamiento de Oropesa, para que facilite a este centro directivo la siguiente información. La identidad y domicilio legal de la persona o personas que resulten titulares en la actualidad de la denominada torre Colomera de Orpesa, a los efectos de hacer efectivo en su caso frente a estas la obligación legal conservativa, una vez se dictamine positivamente las actuaciones urgentes e inaplazables a ejecutar en el monumento”. Casi quatre anys després la Conselleria no te cap constància de resposta.

Al seu escrit, la Conselleria informava l’Ajuntament que li asistia el dret de: incoar expediente con el objeto de discernir el posible incumplimiento de la obligación conservativa”, a més de: “adoptar sin dilación por sí y a costa del titular las medidas urgentes y estrictamente inaplazables para que evitar aumente la degradación del bien monumental que se evidencia, rindiendo cuenta inmediata a esta administración titular de patrimonio”

Per a Marta Rubio, “s’han perdut molts anys sense prendre mesures contra la degradació de la Colomera, anys que han agreujat el problema. No entenc les raons que hi pot haber darrere d’aquesta actitud, però el desinterés del PP està sent absolut. Des de Compromís per Orpesa seguirem insistint per a evitar l’abandonament que pateix el monument i reclamant accions per a posar-la en valor”.