COMPROMÍS DENUNCIA QUE INCOMPLEIXEN ELS HORARIS DE VISITES QUE REGEIXEN LA TORRE DE REI

Marta Rubio recorda que és la torre de guaita més important de Castelló i que està infrautilitzada

La portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Orpesa, Marta Rubio, ha reclamat a la Diputació de Castelló major implicació en l’explotació turística i didàctica de la Torre del Rei, una torre de guaita que té la qualificació de Bé d’Interès Cultural i és el monument més important d’aquestes característiques de tota la província de Castelló.

Rubio ha fet aquestes declaracions després que l’Ajuntament haja enviat un informe a la Diputació en el qual es recull el nombre de visites a la torre durant el primer semestre del 2015. “Només amb donar els números ja es pot comprovar quin és el nivell de promoció que s’està fent per part de la propietària de la torre, que és la Diputació “, ha assenyalat Rubio. En concret, la Torre del Rei va rebre quatre visites al gener, cap al febrer, sis al març, 28 a l’abril, set al maig i 359 al juny. Segons Rubio, “són xifres lamentables, que no es corresponen amb la importància que té aquest monument”. Per aquest motiu, la portaveu de Compromís a Orpesa reclama a la institució provincial “més implicació i exigència amb el concessionari de la torre per dotar de més contingut l’interior del monument i d’aquesta manera poder augmentar les visites: si dins hi ha alguna cosa interessant per a veure, hi haurà més interés en conéixer-ho “, ha manifestat Rubio.

Una altra demanda de Marta Rubio és exigir a la Diputació que en la seua condició de propietari “complisca amb la llei de patrimoni que va obligar els propietaris a tenir la Torre del Rei oberta al públic un mínim de cinc dies al mes, amb un horari predeterminat, i a difondre aquests horaris tant en mitjans de comunicació com a centres d’informació turística i cultural. Una legislació que s’està incomplint per part de l’ajuntament d’Orpesa, que a més menteix perquè diu que ‘es compleix la legislació sobre patrimoni històric artístic i cultural’ quan saben que no és veritat “. Rubio ha recordat que hi ha una resposta de l’ex consellera d’Educació, Cultura i Esport, a l’ex diputat de Compromís Josep Maria Pañella, que s’havia interessat per aquest assumpte. En aquesta contestació, María José Catalá li comunicava que des de la conselleria es prendrien “les accions oportunes per assegurar el compliment de la legislació sobre patrimoni històric, artístic i cultural de la Torre del Rei”. “I això va ser al desembre de 2013. Per això ens sentim avalats per reclamar i denunciar, un cop més, l’incompliment de la legislació en matèria de visites a la Torre del Rei d’Orpesa”, ha conclòs la regidora de Compromís.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *