El ple ha aprovat per unanimitat la iniciativa de la coalició i ara es comunicarà als interessats

L’ajuntament d’Orpesa ha aprovat per unanimitat de tots els grups amb representació municipal la proposta de Compromís d’obrir la contractacions i compres a tots els empresaris d’Orpesa.

Josep Lluís Romero, portaveu adjunt de Compromís, ha explicat que aquesta proposta està motivada perquè “així ho demanen molts els treballadors en atur i les empreses del municipi, que es queixen amargament de la manca d’interès que té el govern local a donar feina a les empreses locals “.

Segons Romero, la proposta està sustentada legalment en el Reial Decret Legislatiu 3/2011. “En aquesta normativa es recullen diverses modalitats de contracte i en aquest cas, ens centrarem en el contracte menor”, ha manifestat el regidor de Compromís. Cal destacar que el contracte menor permet adjudicar directament el treball a una empresa, sempre que les quantitats màximes facturades dins el mateix any no siguin superiors a les següents:

Obres 50.000 €

Serveis 18.000 €

Subministraments 18.000 €

Un cop aprovada la proposta de Compromís es va a procedir a informar de totes les obres, serveis i subministraments que per la seva quantia puguin ser contracte menor a través del tauler d’anuncis de la pàgina web municipal. Tot això, perquè totes les empreses del terme municipal puguin presentar les seves ofertes. “L’ajuntament ha de valorar totes les ofertes presentades, la qual cosa suposarà un estalvi de diners i que hi hagi un repartiment del treball entre totes les empreses ja que la proposta fomenta la concurrència i competitivitat”, ha assenyalat Romero.

La proposta de Compromís s’ha fet “per sentit comú i per sensibilitat amb tota la gent que ho està passant malament per la crisi”, ha declarat Romero. A partir d’aquesta decisió del ple, totes les empreses rebran una comunicació amb l’acord. L’ajuntament d’Orpesa, per la seva banda, farà màxima publicitat de tota la contractació menor que realitza per tal que que totes les empreses que puguin estar interessades i que tinguin domicili fiscal a Orpesa puguin participar en el procés de contractació. Així mateix, es donarà trasllat de l’acord a totes les empreses que tinguin domicili fiscal a Orpesa, informant-los del procediment que hauran de seguir per participar en els procediments de contractació de l’ajuntament.