Romero: “L’ambulatori actual està obsolet la qual cosa repercuteix en l’atenció als pacients tant locals com estiuejants”

Compromís defensarà en el plenari de juliol una moció per a reclamar a la Conselleria de Sanitat que pressuposte i execute les quantitats econòmiques per al nou centre

El grup Compromís de l’Ajuntament d’Orpesa ha reclamat, una vegada més, la construcció d’un nou centre de salut que done resposta a les necessitats dels veïns i estiuejants d’aquesta localitat de la Plana Alta. El portaveu adjunt de la coalició, Josep Lluís Romero, ha desgranat els antecedents d’aquesta ja vella reivindicació, que torna a estar a l’agenda de Compromís a través de la moció que presenten al ple del mes de juliol.

Segons ha recordat Romero, la Conselleria de Sanitat, gestionada llavors pel PP, va pressupostar en l’any 2011 la construcció d’un centre de salut a Orpesa., “Però aquest pressupost mai es va arribar a executar”. El regidor també ha detallat que per part del Compromís “es van presentar esmenes als pressupostos fins a l’any 2015 en què es reclamava la construcció d’aquest ambulatori que van ser rebutjades pels populars”. Romero ha recalcat que Orpesa passa dels 9.000 habitants a l’hivern als 120.000 de l’estiu i, tot i que disposa de tres centres de salut auxiliars, “les dotacions d’aquestes infraestructures deixen molt a desitjar”.

Per aquest motiu, Romero ha traslladat als responsables de Conselleria de Sanitat les necessitats que tenen els pacients d’Orpesa, tant locals com eventuals. Entre les mancances de l’actual centre de salut ha enumerat les següents: “no disposa de gimnàs per a la preparació al part; no té servei de rehabilitació, ni d’odontologia; no hi ha una zona d’atenció pediàtrica separada de la dels adults i falten consultes d’infermeria i mèdiques. A més, en el període estival, es necessitaria una TNA (Transport No Assistit) i un servei de raigs”.

Segons Romero, “l’edifici que alberga l’actual centre de salut és una instal·lació obsoleta, que a més de les mancances sanitàries abans comentades, té problemes en el sistema elèctric, hi ha inundacions cada vegada que plou i informes d’inspectors que posen de manifest que el edifici no té sortides d’emergència”.

Per tots aquests motius, Compromís ha presentat una moció que es debatrà en el ple d’aquest mes, en la qual es demana a la Conselleria que pressuposte i execute les quantitats econòmiques que siguen necessàries per a dur endavant la construcció del nou centre de salut. “Compromís lidera des de l’oposició a la construcció d’un centre de salut que el PP, amb majoria absoluta i governant a la Generalitat, va ser incapaç de posar en funcionament”, ha conclòs Romero.