Quatre anys porta sense executar la resolució administrativa sobre la retirada de la caseta de vigilància de les Platgetes d’Orpesa, un avís que té data de sortida del 4 de febrer de 2013. El portaveu adjunt del Grup Compromís, Josep Lluís Romero, ha explicat que la comunitat de propietaris “va efectuar una ocupació a la illeta central del vial públic d’accés a la platja quan no podien fer-ho per ser un bé de domini públic municipal”.

Amb els informes del Servei Provincial de Costa a Castelló i de l’enginyer municipal, es van iniciar les actuacions per recuperar en via administrativa la possessió de l’illot central “però aquest tràmit encara no s’ha fet efectiu després de tant de temps. Es veu que és molt complicat”, ha dit amb ironia el regidor de Compromís, qui ha insistit en què contra aquesta resolució no es pot interposar cap recurs.

Per tot això, el regidor de Compromís a Orpesa s’ha dirigit a l’alcalde per saber per què, passats quatre anys de la notificació, “encara no s’ha retirat la caseta de vigilància que està ocupant domini públic de forma il·legal”. Romero també s’ha interessat per saber quines gestions ha fet l’equip de govern del PP en aquest temps “per fer complir el requeriment als propietaris de la urbanització”. Compromís a Orpesa ja va preguntar a l’alcalde l’any passat pel mateix assumpte.

Cal destacar que la quantia dels treballs de retirada de la caseta de vigilància es van estimar en 3.000 euros “i el termini d’execució, en tres dies, la qual cosa, vist el temps transcorregut, quasi sembla una broma”, ha manifestat Romero.

El regidor de Compromís ha reiterat que les resolucions “estan per complir-se” i ha assegurat que no s’ha de tolerar que “ni els propietaris no complisquen ni que l’equip de govern faça desistiment de funcions”. “Després de quatre anys, qualsevol persona que passe a prop de la urbanització de les Platgetes d’Orpesa podrà veure la caseta de vigilància situada en una zona de domini públic perquè, tot que hi ha una resolució que ordena retirar-la, el PP no l’ha dut a terme. Ells sabran per què”, ha conclós Romero.