Eric Traver, nou regidor de Compromís per Orpesa declara que “segons dades Adif-Renfe, més de 40.000 persones utilitzen la línia de Rodalies Nord. Així, que hi ha 40.000 persones que pateixen diàriament les deficiències de la línia ferroviària que conecta Castelló amb Catalunya. Retards o cancel·lacions d’unitats en hora punta són els mals més comuns que han de sofrir aquells que confien en l’ús del tren com un mitjà de transport públic ecològic, eficaç i segur. A més de la saturació del vagons per la falta d’unitats, cal afegir la baixa qualitat d’aquests ja que són vells i amb falta de manteniment”.

Per solucionar aquests problemes, entre altres, “cal que el Govern central propose les partides pressupostàries suficients, i que les Corts Generals les aproven, per recuperar les inversions que se’ns han negat durant tants anys”.

 El portaveu de Compromís a manifestat ”que per part dels usuaris s’han presentat queixes formals per les vies reglamentàries o a través de les xarxes socials, però la resposta sempre és la mateixa: ofereixen una excusa qualsevol i al final de l’escrit posen l’afegitó «disculpen les molèsties». Mentrestant continuen sense solucionar els problemes i el servei continua incomplint les expectatives que s’esperen a l’hora de garantir una mobilitat sostenible, fiable i segura. Els usuaris paguen els seus bitllets o abonaments que no són gens barats i, a canvi, Renfe/Adif/Rodalies ofereix un servei dolentíssim, falta al respecte als seus clients cada dia i, davant les múltiples incidències, no informa de manera puntual perquè cada persona puga saber a que atenir-se en cada cas. Sembla com si Renfe/Adif haguera iniciat una campanya a favor de l’ús del cotxe particular en contra del transport públic col·lectiu puntual, confortable, sostenible i segur. La ciutadania d’Orpesa necessita que Renfe/Adif oferisca un servei de transport de rodalia de qualitat.”

 Traver manifesta el seu recolzament en una moció que defensarà el grup municipal de Compromís per Orpesa en el plenari ordinari del dijous “a les propostes més destacades que es fan a petició dels usuaris, la reducció general dels preus, ampliació d’ofertes per abonaments, eliminació de barreres arquitectòniques, coordinació de personal i serveis per millorar la fluïdesa del trànsit de persones, comunicació immediata de les incidències i solucions, ampliació de línies, reobertura d’estacions en poblacions”.