Joan Baldoví: “Tots els indicadors econòmics i socials han millorat amb els governs de coalició. Hem demostrat governar millor que la dreta”

El candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana, Joan Baldoví, va recolzar la candidatura de Compromís per Orpesa que encapçala David Ribés

El candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana, Joan Baldoví, va visitar ahir la plaça Major d’Orpesa per a recolzar la candidatura al nostre poble i apropar als veïns el projecte de Compromís a les Corts Valencianes. Baldoví va estar acompanyat pel candidat a l’alcaldia d’Orpesa David Ribés i la número dos de la llista Bárbara Gual, així com dels membres de la candidatura de Compromís per Orpesa.

Bárbara Gual: “L’ecologia, igualtat i foment del patrimoni cultural i natural vertebren les polítiques de Compromís per a Orpesa”

L’acte, presentat per Núria Fabregat, va arrancar amb la intervenció de Bárbara Gual. La candidata de Compromís va explicar que ha vist “a Orpesa créixer i transformar-se, no sempre per a bé” degut, en gran mesura, “a un urbanisme salvatge que no ha tingut en compte els veïns que viuen tot l’any al poble”. Gual va remarcar que “l’ecologia, igualtat i foment del patrimoni cultural i natural vertebren les polítiques de Compromís per a Orpesa”.

La candidata va explicar que “vaig haver de deixar la nostra terra en l’acabar la carrera per a buscar oportunitats laborals. Jo vull una Orpesa amb futur per a la gent jove”. En aquest sentit, va remarcar l’aposta de Compromís per aconseguir una millor movilitat per tal que els joves no es vegen obligats a abandonar els seus pobles per a treballar o estudiar”.

David Ribés: “Compromís per Orpesa és un projecte compartit. Encapçale un gran grup humà”

Per la seua part, David Ribés va remarcar que el projecte de Compromís per Orpesa “és un projecte compartit. Encapçale un gran grup humà”. Ribés va destacar la necessitat de redactar un nou pla general d’ordenació urbana (PGOU) més sostenible i adequat a la situació actual d’Orpesa. “Quan vaig començar en política el PGOU d’Orpesa ja era vell”, va indicar Ribés.

El candidat de Compromís va indicar que en política “escoltar es essencial”. Ribés va assegurar que “estem preparats a acordar amb la resta de partits. Els temps en que una proposta es rebutjava segons qui la proposava han acabat. Volem aportar a l’Ajuntament d’Orpesa i aprofitar les millors idees de tots”. David Ribés acabar la seua intervenció presentant els candidats que formen part de la candidatura de Compromís per Orpesa.

Joan Baldoví: “A la política hem d’estar les bones persones. Els roïns ja han estat massa temps governant i ara estan sent jutjats”

Joan Baldoví va començar la seua intervenció ressaltant que “en la vida és important tindre conviccions. Jo no sóc Toni Cantó, jo no canvie de jaqueta”. Baldoví va remarcar el fet que Compromís és un projecte que no depèn de Madrid, que respon únicament als interessos dels valencians. “Compromís és un projecte de casa, de kilòmetre 0, de proximitat”.

“Ahir vaig polzar el botó de la llei de Vivenda sense haver de consultar a Madrid. Durant els anys que estic de diputat al Congrés he estat portant la veu i els interessos dels valencians a Madrid. De Madrid m’emporte que els valencians necessitem un projecte de casa, netament valencià. Necessitem una veu sense peatges”.

Baldoví va destacar que “a la política hem d’estar les bones persones. Els roïns ja han estat massa temps governant i ara estan sent jutjats. Com a mostra, esta setmana han eixit quatre nous casos de corrupció”.

Joan Baldoví va remarcar que “els governs de coalició han demostrat al País Valencià i Madrid que són capaços de governar millor que la dreta. Tots els indicadors econòmics (atur, exportacions, producte interior brut…) i socials són molt millors que quan governava la dreta”.

El candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat Valenciana va remarcar que “els valencians tenim moltes emergències”. Una d’elles és el finançament. “Som una comunitat més pobra que la mitjana. Paguem a l’Estat com si fórem rics i rebem de manera insuficient. Hem de seguir reivindicant el finançament que ens correspon”.

Joan Baldoví també va parlar del problema de l’accés a l’habitatge per part dels joves. “Els joves valencians són els que més tarde deixen sa casa d’Europa. No és perquè no estem a gust a casa, però anar-te’n de suposa pagar més de la meitat del sou en lloguer. Cal incrementar la vivenda pública”.

Pel que fa als serveis essencials, Baldoví va indica que en Educació aquesta legislatura s’han incorporat 15.000 mestres i educadors nous. “Hem de fer el mateix amb Sanitat. Cal contractar molt més professionals de la sanitat i fonamentalment d’atenció primària. Hem de confeccionar un pla públic per a l’atenció primària. 1 de cada 4 euros de Sanitat han d’anar a l’atenció primària”.