David Ribés ha plantejat les principals preocupacions a nivell urbanístic derivades del PGOU, que són la protecció de la Renegà i la ampliació de la urbanització de la Torre Bellver i el PAI Marina d’Or Golf

“Cal trencar amb el model d’urbanisme depredador del passat que ha marcat les últimes dècades i que va consolidar el PGOU de 1982, un pla obsolet que no respon a les necessitats actuals d’Orpesa”, ha remarcat Ribés

El candidat de Compromís a l’alcaldia d’Orpesa, David Ribés, es va reunir el dimecres amb el director general de Medi Natural i d’Evaluació Ambiental, Julio Gómez, per tal d’explorar les diverses vies existents per a garantir la màxima protecció del territori en el futur PGOU del municipi. “Reiterem la necessitat de confeccionar un nou pla general d’ordenació urbana per a Orpesa des d’una òptica sostenible per a garantir un futur verd per al poble”, ha declarat Ribés.

“Cal trencar amb el model d’urbanisme depredador del passat que ha marcat les últimes dècades i que va consolidar el PGOU de 1982, un pla obsolet que no respon a les necessitats actuals d’Orpesa”, ha remarcat el candidat de Compromís. Amb la intenció de treballar en aquesta línia, David Ribés ha visitat la seu de la Conselleria de Medi Ambient per a reunir-se amb Julio Gómez, director general de Medi Natural i d’Evaluació Ambiental.

En l’encontre, David Ribés ha plantejat les principals preocupacions a nivell urbanístic derivades del PGOU, que són la protecció de la Renegà i la ampliació de la urbanització de la Torre Bellver i el PAI Marina d’Or Golf. “Es tracta de planificacions urbanístiques derivades de l’actual PGOU aprovat per unanimitat per l’Ajuntament d’Orpesa l’any 1982 i que nosaltres mai hem compartit”, ha remarcat David Ribés.

Competència de l’Ajuntament

En el cas de Torre Bellver, el director general de Medi Natural i d’Evaluació Ambiental, Julio Gómez, ha destacat que les parcel·les que formen part del projecte de construcció mamprès per la urbanitzadora no depenen de la Conselleria de Medi Ambient.

“És necessari explicar que la urbanització Torre Bellver, com la resta d’urbanitzacions del terme municipal, es construeixen sobre sòl urbanitzable que depèn de l’administració local”, ha indicat Ribés, que ha afegit que “la Conselleria de Medi Ambient ha garantit la protecció del litoral de la Renegà dins les seues competències”.

Pel que fa a Marina d’Or Golf, aquest projecte obsolet, els propietaris del qual paguen actualment la contribució com a rústica, també està sobre sòl urbanitzable. “No es pot desclassificar sòl sense arribar prèviament a un acord ja que el procediment es judicialitzaria. Cal revertir la situació d’aquestos plans urbanístics amb acords i fórmules jurídicament viables per tal de revertir la deriva urbanística de l’actual PGOU”, va indicar David Ribés.

“Hem de protegir el nostre territori i medi natural. Nosaltres estem disposats a explorar totes les vies per a aconseguir-ho”, va dir Ribés, el qual es va reunir el passat cap de setmana amb Inma Orozco, secretaria autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, per a tractar també la protecció de la Renegà, un punt natural de gran valor per a Orpesa.