“L’Ajuntament d’Orpesa està permetent que els vehicles motoritzats, principalment cotxes i furgonetes, entren fins la Renegà malgrat estar prohibit, per la qual cosa demanem prenguen les mesures necessàries per a revertir aquesta situació”, explica Eric Traver

“Una senyal de prohibit no és suficient. Cal posar mesures que siguen efectives i protegir així un paratge amb gran valor natural i paisatgístic”, indica Traver, que remarca que ”per desgràcia, protegir el nostre medi natural només serà possible amb Compromís al govern”

El candidat i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Orpesa, Eric Traver, ha reclamat  al consistori que faça complir la prohibició d’accés de vehicles motoritzats a la Renegà, aprovada pel ple municipal en març de 2021. “L’Ajuntament d’Orpesa està permetent que els vehicles motoritzats, principalment cotxes i furgonetes, entren fins la Renegà malgrat estar prohibit, per la qual cosa demanem prenguen les mesures necessàries per a revertir aquesta situació”, explica Eric Traver.

Més d’un any i mig després d’aprovar-se la proposta de Compromís el regidor de Medi Ambient es va fer una foto a l’entrada del túnel publicitant les senyals que prohibien el pas de vehicles de tracció motora a Renegà. La senyal fa temps que va ser retirada i actualment no hi ha cap indicació que impedisca el pas dels vehicles a l’entorn natural de la Renegà.

“Instem a l’Ajuntament d’Orpesa a col·locar de nou immediatament les senyals d’accés prohibit ja que cada cap de setmana aquesta zona està plena de vehicles que no haurien de poder passar. Els vehicles de tracció motora poden aparcar perfectament fora del paratge sense necessitat d’accedir dins la Renegà”, destaca Eric Traver.

Per un altre costat, Compromís demana que es preguen més mesures per tal de garantir la prohibició d’accés als vehicles de tracció motora. “Una senyal de prohibit no és suficient. Cal posar mesures que siguen efectives i protegir així un paratge amb gran valor natural i paisatgístic”, indica Traver, que remarca que ”per desgràcia, protegir el nostre medi natural només serà possible amb Compromís al govern”.

Aquesta proposta incloïa, a més, la catalogació de la Renegà com paratge natural municipal i la creació d’una microreserva de flora al voltant de la torre de la Corda.