El portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Orpesa, David Ribés, ha criticat durament que “la primera mesura portada al ple per PP-Ciudadanos-Vox siga un augment de les seues percepcions, tant per als regidors que tindran dedicació exclusiva o parcial com per als que cobraran per assistències. “Cap dels tres partits que formen el tripartit va parlar en campanya d’apujar-se els sous i és el primer que han fet”, ha criticat David Ribés.

Les assistències a les juntes de govern local, en les que participen només PP-Ciudadanos-Vox, han augmentat de 250 a 350€ per sessió amb una única limitació de cobrar-ne una per setmana. “Poden convocar-ne perfectament 4 al mes i cobrar les totes, el que suposa que els seus assistents rebran al voltant de 1400€ per només uns minuts de treball, ja que la seua duració és molt curta”, ha lamentat Ribés.

PP-Ciudadanos-Vox han convocat un ple extraordinari urgent aquest matí per a aprovar un increment “totalment injustificat” de les retribucions polítiques per als 9 membres de l’equip de govern municipal. El tripartit local ha portat a la sessió plenari una sèrie de propostes que tenien com a principal finalitat ratificar l’augment dels salaris polítics. El cas més flagrant és el de l’alcaldessa Araceli de Moya (Ciudadanos) que cobrarà 4.148€ bruts al mes en 14 pagues. També són exagerades les retribucions per assistències a la junta de govern de 350€ per sessió, en les que només participa l’equip de govern.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Orpesa, David Ribés, ha criticat durament que “la primera mesura portada al ple per PP-Ciudadanos-Vox siga un augment de les seues percepcions, tant per als regidors que tindran dedicació exclusiva o parcial com per als que cobraran per assistències, que ja que la participació en les juntes de govern s’incrementarà de 250€ a 350€ per sessió”. A més, Ribés ha lamentat que “cap dels tres partits que formen el tripartit va parlar en campanya d’apujar-se els sous i és el primer que han fet”.

Salaris del tripartit PP-Ciudadanos-Vox

L’equip de govern disposarà de 3 dedicacions exclusives: 1 de 4.148,57€ bruts mensuals en 14 pagues per a l’alcaldessa Araceli de Moya (Ciudadanos) i 2 de 3.500€ bruts mensuals en 14 pagues per als dos regidors de Vox Juan García i Andrea Iliescu. A més, hi haurà 3 dedicacions parcials de 75 hores mensuals de 3.111,43€ bruts mensuals en 14 pagues per als regidors del Partit Popular. “Aquestes pujades de sou són un abús. Han aprofitat l’augment poblacional a justificar un increment salarial sense precedents”, ha lamentat David Ribés.

350€ per cada junta de govern

Però no únicament tindran unes quantioses retribucions els regidors amb dedicació ja que les assistències a les juntes de govern local, en les que participen només PP-Ciudadanos-Vox, han augmentat de 250 a 350€ per sessió amb una única limitació de cobrar-ne una per setmana. “Poden convocar-ne perfectament 4 al mes i cobrar les totes, el que suposa que els seus assistents rebran al voltant de 1400€ per només uns minuts de treball, ja que la seua duració és molt curta”, ha lamentat David Ribés.

Assistències a plens i comissions informatives

Els plens ordinaris se celebraran cada dos mesos. Cal recordar que l’oposició només pot presentar propostes i formular precs i preguntes en les sessions ordinàries. L’assistència al ple, ja siga ordinari o extraordinari, es cobra a 350€. “En aquest punt valorem positivament la limitació de cobrar una sessió al mes, aspecte que en la legislatura passada vam trobar en falta”, va dir David Ribés. En quant a les comissions informatives, cada sessió es cobra a 100€. Ribés ha criticat que s’han incrementat el nombre de comissions. “Algunes d’elles es podrien unificar sense problema per estalviar diners”, va proposar el regidor de Compromís.

Participació en òrgans col·legiats i personal eventual

El portaveu de Compromís per Orpesa, David Ribés, considera que seria positiu que els regidors de l’oposició pogueren participar també en els òrgans col·legiats als quals assisteix l’Ajuntament d’Orpesa per tal d’implicar més tota la corporació en la gestió municipal. També s’ha aprovat la creació de dos places de personal eventual, amb uns salaris de 2.300€ bruts mensuals en 14 pagues.