BLOC-Compromís d’Orpesa lamenta que “a pesar dels anuncis del PP que l’economia s’està recuperant, la Generalitat manté paralitzats projectes essencials per a la salut de les persones”.

La Conselleria admet que va prioritzar altres actuacions enfront del centre de salut d’Orpesa per les “circumstàncies econòmiques”

“Lamentablement, la Conselleria de Sanitat ha decidit ignorar els compromisos pendents a Orpesa i prioritzar altres actuacions, a pesar que el Centre de Salut hauria d’estar ja executat”. Així s’ha manifestat el portaveu de BLOC-Compromís en la localitat, després que el conseller Manuel Llombart, haja admés per escrit en una resposta parlamentària que “davant de les circumstàncies econòmiques, la Conselleria de Sanitat es va veure obligada a prioritzar les inversions en infraestructures, adaptant-se als límits pressupostaris i tenint en compte les necessitats sanitàries de la Comunitat Valenciana i l’estat dels projectes”. Segons Romero, esta resposta constituïx “una prova palmària de la falta d’interés del Consell pel municipi, ja que el Centre de Salut d’Orpesa disposa des de fa temps d’un projecte d’obra ja realitzat i pagat i disposa d’una parcel·la per a realitzar la transmissió patrimonial necessària per a la seua execució”.

De fet, segons Romero, la “excusa” de les “circumstàncies econòmiques no té credibilitat perquè des del Consell sí s’estan abonant nombrosos gastos superflus i pagaments moltíssim menys importants que l’atenció sanitària”. A més, recorda Romero, que “el Consell del PP no pot excusar-se en les circumstàncies econòmiques mentres els màxims responsables del PP a nivell estatal i autonòmic realitzen manifestacions i declaracions en què asseguren que ja s’està reactivant l’economia”.

A més, des de Compromís lamenten que a pesar de la pregunta formulada en els Corts pel seu grup es reclamava que es fixara una data per a iniciar les obres, la Conselleria s’ha limitat a contestar que “es realitzarà quan la disponibilitat pressupostària ho permeta”. Segons Romero, esta resposta “no aclarix res” i deixa a la seua sort a un municipi que “durant l’estiu supera els 100.000 habitants”.