“Els comptes arrastren els mateixos vicis que l’anterior: elevats sous polítics, una gran despesa per la dessaladora, una quantitat excessiva per a publicitat i propaganda i inexistents rebaixes d’impostos directes”, remarca Eric Traver

Compromís destaca com a positiva la partida de 530.500 euros per al polígon industrial. “Ja és hora d’acabar les obres del polígon. Si volem atraure noves empreses les obres del polígon han d’acabar-se ja”, diu el portaveu de Compromís

El portaveu de Compromís per Orpesa, Eric Traver, s’ha abstingut en la votació del pressupost de 20’2 milions d’euros per a l’exercici 2021 que el bipartit PSOE-Ciudadanos han portat avui al ple. A l’igual que ja va dir l’any anterior, Traver va indicar “que ens haguera agradat aprovar-lo ja que el document incorpora partides interessants, però realment els comptes arrastren els mateixos vicis que l’anterior: elevats sous polítics, una gran despesa per la dessaladora, una quantitat excessiva per a publicitat i propaganda i inexistents rebaixes d’impostos directes”.

A més, els comptes de PSOE i Ciudadanos incorporen de nou un reparo d’Intervenció, el departament municipal encarregat de la fiscalització econòmica del consistori. Intervenció adverteix de distintes “irregularitats” en l’annex de Personal en el qual, com a exemple, es posa el focus en la tramitació d’alguns complements específics i complements de productivitat.

Pel que fa als ingressos destaquem que les previsions d’impostos directes augmenten mig milió d’euros (de 14’5 a 15 milions d’euros). “Seria interessant plantejar la possibilitat de rebaixar alguns impostos directes per tal d’alleujar la situació econòmica de molts veïns en una situació com l’actual, en la que el ritme de l’economia i el sector serveis i turístic ha patit una aturada molt important”, va indicar Eric Traver.

En quant a despeses cal remarcar un altre any la planta dessaladora, la qual presenta unes pèrdues de 750.000 euros, la diferència entre els 2’1 milions d’euros de despesa en abastiment i els 1’3 per ingressos de la venda de l’aigua i el corresponent cànon. A aquesta despesa cal unir l’augment dels rebuts que ja estan notant el veïns per la posada en funcionament de la planta, com va denunciar Compromís la setmana passada.

Una altra despesa considerable és la corresponent als òrgans de govern de 378.100 euros, dels qual 129.000 euros van destinats a alts càrrecs i 95.000 euros per a les seues dietes. “Al principi de legislatura vam deixar clar la nostra posició sobre els salaris i dedicacions que PSOE i Ciudadanos es van atribuir, que consideràvem desproporcionades, i que es van limitar a copiar dels sous que tenia el Partit Popular l’anterior mandat”, lamenta el portaveu de Compromís, que afegeix que “la partida per a publicitat i propaganda que distribuiran els regidors de govern continua sent excessiva”.

Pel que fa a les Inversions, Compromís destaca com a positiva la partida de 530.500 euros per al polígon industrial. “Ja és hora d’acabar les obres del polígon. Si volem atraure noves empreses les obres del polígon han d’acabar-se ja. La finalització d’aquest projecte no pot demorar-se més”, va valorar Traver. També voldríem remarcar com a aspecte positiu l’increment de les ajudes a la Unió Musical i la Creu Roja, així com el manteniment del conveni amb el centre d’investigació tecnològica i científica de l’UJI de Castelló.

A diferència del pressupost de 2020, Compromís per Orpesa va decidir no presentar esmenes ja que “vam comprovar l’any passat que el govern local no estava per la tasca d’incorporar les nostres idees”, lamenta Eric Traver, que anuncia que les aportacions que pensava fer la formació valencianista als comptes municipals s’aniran presentant via mocions al llarg de l’any. “Des que va començar la legislatura hem demostrat que des de l’oposició es poder fer moltes aportacions i reivindicacions que cal tindre en compte”, recalca Eric Traver.