David Ribés va explicar el passat divendres les principals propostes i eixos d’actuació de la proposta política de Compromís en la presentació de la seua candidatura a l’alcaldia d’Orpesa, en la que van estar presents els diputats a les Corts Vicent Marzà i Mònica Álvaro i el diputat provincial Pau Ferrando

“Per primera vegada podem ser decisius, no per a vore qui és l’alcalde sinó per a decidir què fer des de l’Ajuntament des dels valors de transparència, sostenibilitat i justícia social que defensem. Continuem sent necessaris”, dir el candidat de Compromís David Ribés

David Ribés va explicar el passat divendres les principals propostes i eixos d’actuació de la proposta política de Compromís en l’acte de presentació de la seua candidatura a l’alcaldia d’Orpesa. Ribés va comptar amb el suport del col·lectiu local de Compromís, els diputats a les Corts Vicent Marzà i Mònica Álvaro i el diputat provincial Pau Ferrando.

La diputada Mònica Álvaro va obrir l’acte destacant la integritat de David Ribés. “Una persona que sempre ha estat al costat bo de la història”, va dir la diputada a les Corts, que va valorar que “tenim un molt bon candidat a Orpesa”. Mònica Álvaro va remarcar el treball portat a terme per Compromís a Orpesa aquesta legislatura i va posar com a exemples la defensa de la Illeta, les propostes per protegir la Renegà o la denuncia de les possibles irregularitats en les parcel·les de la depuradora. “Sense nosaltres no hi ha esperança de les polítiques a favor de la sostenibilitat i contra la corrupció canvien”, va indicar Mònica Álvaro.

“Estic segur que David no serà l’únic representant de Compromís a l’Ajuntament d’Orpesa”, va dir Vicent Marzà, diputat i cap de llista per Castelló en les properes eleccions a les Corts  qui va posar en valor les polítiques de Compromís en la Generalitat Valenciana.  

“Des que Compromís governa a la Generalitat Valenciana s’han generat 400.000 llocs de treball més”, va assegurar Marzà, que va explicar també que durant els últims anys “s’han contractat 15.000 professors més i hem baixat les ràtios de les aules”. El diputat també va parlar de les ajudes a la dependència. “Cal seguir treballant per a garantir que cada dia més gent tinga accés a la dependència”, va dir Marzà, qui també va explicar la importància de garantir una transició energètica justa. “Compromís estarà sempre davant aquells que volen que tot seguisca igual”, va assegurar Marzà.

Per la seua part, David Ribés va implicar-se en política “en una època en la que l’urbanisme a Orpesa estava totalment descontrolat”. “Compromís sempre s’ha caracteritzat per oferir una alternativa totalment oposada a la del Partit Popular i per donar transparència a la gestió municipal. Des de fa quatre anys ja no governa el PP, però nosaltres continuem sent necessaris”, va dir Ribés, que va indicar que “Eric Traver ha demostrat aquesta legislatura que una sola persona pot fer molta faena, el problema ha sigut que no hem tingut prou visibilitat”. David Ribés va destacar la importància de que Compromís entre a governar.

“Ha hagut un canvi, per exemple, en Cultura, però no en les polítiques urbanístiques. Continuem amb el mateix PGOU de 1982. Ha faltat transparència en la Illeta. El fet que no governe el Partit Popular no és prou”, va dir Ribés, qui va incidir en el partidisme de l’equip de govern a l’hora de posar-se medalles per la futura residència de la tercera edat. “Qui efectua i finança el projecte és la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que gestiona Compromís”, va recordar David Ribés.

Per a acabar, David Ribés va incidir en que “per primera vegada podem ser decisius, no per a vore qui és l’alcalde sinó per a decidir què fer des de l’Ajuntament des dels valors de transparència, sostenibilitat i justícia social que defensem”.