La moció conjunta de PP, Vox, Cs i PSOE reconeix la influència dels espigons a la desembocadura del Chinchilla, construïts al 2014, en la pèrdua de sorra a Morro de Gos però no planteja fer res al respecte. “Fins a fa ben poquet, aixó només ho deia ens veu alta Compromís”

David Ribés ha remarcat que la situació de les platges “és el fruit del nostre PGOU desfassadísim i que encara continua regulant el nostre urbanisme que no s’adapte a legislacions posteriors de rang superior. Parlem d’inacció d’altres administracions però no fem res en el nostre àmbit de actuació”

Compromís per Orpesa es va quedar sol una vegada més defensant el patrimoni natural del poble. Partit Popular, Vox, Ciudadanos i PSOE van presentar conjuntament i van votar junts a favor d’una moció que insta el Govern estatal al tancament de l’Illeta d’Orpesa com a solució per a la falta de sorra de les platges. Compromís mai votarà a favor de cap proposta que passe per alterar i destruir el nostre patrimoni.

El portaveu de Compromís David Ribés va començar la seua intervenció al ple ordinari de novembre destacant que “la moció té coses positives com el reconeixement de la influència dels espigons a la desembocadura del Chinchilla, construïts al 2014, en la pèrdua de sorra a Morro de Gos però no planteja fer res al respecte. Fins a fa ben poquet, aixó només ho deia ens veu alta Compromís”.

Sobre el contingut de la moció de PP, Vox, Ciudadanos i PSOE, Ribés va destacar que “tot es resumeix en tancar el canal de l’Illeta. Reparar un escull que a Costes no li consta que es fere mai. En la proposta diu que al 1991, però Costes diu que no hi ha cap actuació eixe any.  No sé quin tipus d’estudis es farien per a una obra que no consta enlloc, però m’imagine que cap”.

“En cap moment aquest ajuntament assumeix les responsabilitats derivades de la seua actuació: permetent la pressió urbanística i la desaparició de la barrera dunar abans i després de la  «Ley de costas» de 1988, el que ha afectat a les zones des de les que es feia l’aportació eòlica de sorra a la platja. La platja està ací però el formigó ens la tapa. Si alqú la vol veure que s’aprope al solar on estava l’Hotel playa”.

David Ribés ha resumit que la situació que estan patint les platges “és el fruit del nostre PGOU desfassadísim i que encara continua regulant el nostre urbanisme que no s’adapte a legislacions posteriors de rang superior. Parlem d’inacció d’altres administracions però no fem res en el nostre àmbit de actuació”.