Eric Traver proposa que es busque la justificació normativa per a excloure l’oposició de la prova ja que les restriccions actual impedeixen l’aglomeració de tantes persones en un mateix espai.

Traver creu que un concurs de mèrits on es valoren els requisits socials i econòmics de cada aspirant seria suficient per aportar el procés endavant i no haver de retardar-lo injustificadament.

El portaveu de Compromís per Orpesa, Eric Traver, ha manifestat la importància d’implantar un pla de treball municipal que puga ajudar al màxim número de famílies ateses l’actual situació laboral, que s’ha vist profundament agreujada per la crisi del Covid-19. “El tancament preventiu d’empreses i la restricció de moviments han fet que les expectatives econòmiques per a la temporada estival s’hagen vist reduïdes considerablement”, recalca Eric Traver.

“La temporada turística de Pasqua i estiu propiciava any rere any una important injecció econòmica a moltes famílies d’Orpesa, que en alguns casos els permetia passar els mesos d’hivern del que havien guanyat els mesos turístics. Enguany aquesta situació no es donarà, al menys en els nivells que teníem previstos abans de l’expansió del coronavirus, que ha propiciat el temporal tancament d’empreses i limitació de moviments per a contindre la pandèmia”, exposa el portaveu de Compromís per Orpesa.

Per tot això, Eric Traver ressalta la necessitat de que l’Ajuntament d’Orpesa pose en marxa un pla de treball que ajude a pal·liar els efectes econòmics de la delicada situació laboral que està patint i patirà el municipi durant els propers mesos. “Sabem que els serveis municipals estan treballant en la fórmula per a poder llençar un pla laboral, que creiem que és molt necessari atenent la situació actual”, explica Traver.

Sobre les característiques del pla, Eric Traver proposa que es busque la justificació normativa per a excloure l’oposició de la prova ja que les restriccions actual impedeixen l’aglomeració de tantes persones en un mateix espai. Per això, Traver creu que un concurs de mèrits on es valoren els requisits socials i econòmics de cada aspirant seria suficient per  aportar el procés endavant i no haver de retardar-lo injustificadament.

A més, sobre la possible falta d’autorització per part de la subdelegació del Govern, “entenem que en una situació com aquesta seria incomprensible que el Govern central obstaculitzara un pla com aquest”.