L’objectiu de la taula de treball és “tractar d’arribar a un acord que responga millor al que plantejava Compromís en la seua proposta i que incloga la reforma d’un PGOU que busque la protecció del sól al litoral d’Orpesa”.

El bipartit va presentar el mateix dia del ple una esmena que buscava “diluir la nostra moció, ja que eliminava la modificació d’un PGOU caduc, no incloïa la millora de la transparència, i no concretava suficient les altres mesures de reducció de rajola”.

La proposta de Compromís per Orpesa per a modificar el PGOU; desclassificar terreny urbanitzable i adquirir sòl urbà del litoral; reduir l’edificabilitat i millorar la transparència i la participació d’entitats socials i veïnals respecte al projecte urbanístic de l’entorn de Platgetes ha quedat finalment sobre la taula. Així ho ha decidit el portaveu de Compromís en la localitat per a evitar que prosperara una esmena presentada per PSOE i Ciudadados que “tractava de diluir la nostra moció, ja que eliminava la modificació d’un PGOU caduc, no incloïa la millora de la transparència, i no concretava suficient les altres mesures de reducció de rajola, com la reducció de l’edificabilitat o la desclassificació de terrenys”.

Traver ha pres aquesta decisió després d’arrancar el compromís de l’equip de govern de “començar a negociar la setmana que ve un nou text” i així “tractar d’arribar a un acord que responga millor al que plantejava Compromís en la seua proposta i que incloga la reforma d’un PGOU que busque la protecció del sól al litoral d’Orpesa”.

Traver ha recordat que PSOE i Ciudadanos van presentar una esmena al proposta de Compromís, el mateix dia del ple. “Potser si s’haguera presentat abans, haguérem tingut temps d’arribar a una redacció d’acord. Per això, encara que retirem la moció, des de Compromís considerem positiu que s’inicien negociacions a partir de la setmana que ve per a arribar a un text de consens que puga fer prosperar un canvi real en l’urbanisme del municipi que protegisca un dels seus principals actius: el nostre territori i els seus valors ambientals i paisatgístics”, ha afegit Traver.