“Algunes poblacions com Cullera han creat una ordenança sancionadora que prohibeix fumar en tot el seu litoral i que contempla multes per aquelles persones que no compleixen la normativa”, s’explica a la moció.

A més, Compromís proposa “ampliar aquesta prohibició a la platja de la Renegà, per la seua particularitat mediambiental i bellesa” i valorar “la possibilitat d’ampliar aquestes mesures a la resta de platges”.

El portaveu de Compromís per Orpesa, Eric Traver, ha registrat una moció de cara al ple ordinari de setembre amb l’objectiu de modificar l’actual ordenança de platges per tal d’introduir un règim sancionador per als fumadors en les dos cales catalogades com “sense fum”, que són les d’Orpesa la Vella i la del Retor.

Traver llença esta proposta després que el nostre municipi s’adherira al projecte de la Conselleria de Sanitat de “Platges sense fum”. “Valorant positivament aquesta decisió i amb voluntat de refermar els bons hàbits i una vida saludable, creiem necessari augmentar el nostre compromís amb la nostra natura i els nostres veïns”, reivindica el regidor de Compromís.

La proposta de Compromís per Orpesa posa de manifest que “algunes poblacions com Cullera han creat una ordenança sancionadora que prohibeix fumar en tot el seu litoral i que contempla multes per aquelles persones que no compleixen la normativa. A més, les burilles embruten l’entorn i són un perill per als més menuts”.

A més, la moció presentada contempla dos més mesures més. Per un costat, insta a l’Ajuntament a “ampliar aquesta prohibició a la platja de la Renegà, per la seua particularitat mediambiental i bellesa, fent-la més segura front a la possibilitat d’incendis”. Del mateix mode, la proposta busca valorar “la possibilitat d’ampliar aquestes mesures a la resta de platges”.