Eric Traver ha participat en la primera reunió que el grup de treball de l’Ajuntament ha celebrat per tal d’aconseguir una revisió consensuada d’un nou PGOU més sostenible

Compromís “seguirà treballat des de l’Ajuntament i les Corts Valencianes a través de la diputada Belén Bachero per tal d’aconseguir una protecció definitiva del nostre litoral i terme”

El portaveu de Compromís, Eric Traver, ha participat aquesta vesprada en la primera reunió del grup de treball que l’Ajuntament d’Orpesa ha conformat per a tractar la modificació del PGOU de 1982, que té com a objectiu revisar el pla urbanístic des d’un vessant proteccionista amb el medi ambient. Amb aquesta finalitat, Traver ha donat a conèixer la posició de Compromís, que passa per desclassificar la major quantitat de sòl urbanitzable possible, així com per revertir PAI desfasats com Marina d’Or Golf.

“En la nostra línia ecologista i en la necessitat de preservar el patrimoni natural per tal de deixar i construir un futur sostenible per a les properes generacions, hem defensat la desclassificació de la major part del sòl urbanitzable, tenint en compte que encara hi ha molt de sòl urbà sense urbanitzar i prioritzant les zones verges del litoral, i la reversió dels PAI que mai es faran com Marina d’Or Golf”, ha explicat el regidor de Compromís.

“Hem demanat  que es faça un estudi de valoració patrimonial per a avaluar el cost de desclassificar i/o reduir edificabilitat en el sòl urbà de les poques zones naturals que queden en Orpesa”, ha remarcat Eric Traver, que ha afegit que “també hem proposat la reducció d’altures en les noves construccions al nucli urbà i a la zona del litoral”.

En una reunió a la que no ha estat present cap membre del Partit Popular, els representants del PSOE i Compromís han posat en comú les seues posicions de cara a aconseguir una revisió del PGOU que contemple el major consens possible. A la reunió també ha acudit la representant de Ciudadanos.

Traver ha valorat positivament el transcurs d’aquest primer encontre. “Ha sigut una primera reunió d’unes quantes que vindran (esperem) per tal de garantir i millorar la sostenibilitat de la nostra vila”, ha destacat el portaveu de Compromís, que ha confirmat que la formació “seguirà treballat des de l’Ajuntament i les Corts Valencianes a través de la diputada Belén Bachero per tal d’aconseguir una protecció definitiva del nostre litoral i terme”.