Compromís per Orpesa considera que el fet d’escollir una parcel·la de titularitat municipal per a accelerar el procés no és un argument suficient per a construir la piscina enmig d’una urbanització residencial, allunyada del casc urbà

“L’Ajuntament d’Orpesa té recursos suficients com per a adquirir un terreny idoni per a construir un centre esportiu complet, sense haver de limitar-se a escollir entre dos opcions que no acaben de convèncer a la ciutadania”

Compromís per Orpesa ha plantejat buscar una nova ubicació per a la futura piscina més pròxima al casc urbà, tal com sempre hem defensat. El portaveu Eric Traver ha enregistrat una moció que es debatrà el ple ordinari de maig que insta el govern local a projectar la piscina en una localització alternativa a la urbanització el Balcó, lloc on s’ha anunciat que es pretén construir aquesta infraestructura esportiva.

Compromís per Orpesa considera que el fet d’escollir una parcel·la de titularitat municipal per a accelerar el procés no és un argument suficient per a construir la piscina enmig d’una urbanització residencial, allunyada del casc urbà i on actualment es troba ubicat un parc. Per això, la formació valencianista demana buscar una localització alternativa, encara que siga en terreny privat. Compromís sempre ha defensat com a ubicació els Quarts.

“Fa més de quinze anys que l’Ajuntament d’Orpesa està intentant construir una piscina que mai s’ha portat a terme. Sent conscients que el procés és lent, considerem que no passa res per dedicar més temps a la recerca, negociació i adquisició d’una parcel·la privada que complisca les característiques adequades per a aquest projecte”, explica Eric Traver, que detalla que “hauríem d’aprofitar l’ocasió per a fer un complex esportiu més ambiciós”.

Des que es va posar en marxa la consulta sobre la ubicació de la piscina, són molts els veïns que han lamentat que es tracte d’una pregunta tancada, amb només dos opcions. “En aquesta enquesta només van participar 573 persones, un índex molt baix tenint en compte la importància del projecte. El que fa pensar que potser a molta gent no li agradava cap de les dues opcions”, ressalta Eric Traver.

“L’Ajuntament d’Orpesa té recursos suficients com per a adquirir un terreny idoni per a construir un centre esportiu complet, sense haver de limitar-se a escollir entre dos opcions que no acaben de convèncer a la ciutadania quan, per exemple, en la zona dels Quarts hi ha molts terrenys privats sense expectatives de ser explotats”, remarca Traver.