El pla Convivint inclou la construcció d’una residència pública i centre de dia per a Orpesa. La Conselleria de Polítiques Inclusives es compromet així a donat d’una infraestructura així el nostre poble, que sempre havia quedat orfe d’inversions per part de la Generalitat Valenciana

“La inclusió de la residència per a la tercera edat i centre de dia d’Orpesa al pla Convivint de la Conselleria de Polítiques Inclusives suposa una aposta ferma per aquest projecte tan necessari per al nostre poble. Valorem molt positivament el compromís de la consellera Mónica Oltra per les persones i per Orpesa al incloure’ns en un pla tan ambiciós”, explica Eric Traver

La consellera de Polítiques Inclusives i vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha anunciat la posada en marxa del pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials, que suposarà la inversió de 561 milions d’euros per a la posada en marxa o reforma de 247 instal·lacions que, a més, permetran la creació de 6.600 noves places públiques en residències i centres de dia “per als col·lectius més vulnerables, com les persones majors, amb diversitat funcional o salut mental”.

El pla Convivint inclou la construcció d’una residència pública i centre de dia per a Orpesa. La Conselleria de Polítiques Inclusives es compromet així a donat d’una infraestructura així el nostre poble, que sempre havia quedat orfe d’inversions per part de la Generalitat Valenciana. Es tracta de reivindicacions històriques del municipi, que mai s’havien pogut portat a terme per falta d’inversions.

El portaveu de Compromís per Orpesa, Eric Traver, ha remarcat l’aposta de la conselleria que encapçala Mónica Oltra per a dotar d’una residència per a persones majors al poble. “Es tracta d’una infraestructura totalment necessària que cap govern anterior ni tan sols havia contemplat. Aquesta notícia referma una vegada més el compromís del govern valencià per millorar la vida de les persones”, destaca Traver.

“La inclusió de la residència per a la tercera edat i centre de dia d’Orpesa al pla Convivint de la Conselleria de Polítiques Inclusives suposa una aposta ferma per aquest projecte tan necessari per al nostre poble. Valorem molt positivament el compromís de la consellera Mónica Oltra per les persones i per Orpesa al incloure’ns en un pla tan ambiciós”, explica Eric Traver.

Pla Convivint

La vicepresidenta Mónica Oltra ha destacat la importància d’un pla que va a donar un impuls sense precedents a la construcció de centres públics i la reforma d’instal·lacions que en molts casos portaven més de 30 anys sense cap tipus de reforma i que ara s’han d’adaptar als nous models convivencials que inclouen els aprenentatges adquirits durant la COVID-19 i que situen les persones en el centre.

Oltra ha afirmat que aquest pla a més funcionarà com a tractor de l’economia valenciana des de “d’una perspectiva feminista”, basada en la revalorització de les cures i l’economia de criar, cuidar i curar; i que es preveu que pua crear més de 3.500 llocs de treball directes des d’una òptica de “qualitat i estabilitat”.

El Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 s’ha elaborat a partir del “Mapa de Necessitats”, un treball realitzat des de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials, a través d’una metodologia pionera a Espanya i que ha tingut en compte tant indicadors socials i poblacionals com de vulnerabilitat i edat així com la demanda efectiva de recursos.