Avui, 31 d’agost de 2022, fa exactament dos anys de la primera convocatòria del grup de treball que tenia com a objectiu consensuar una proposta de modificació del pla general urbanístic
Eric Traver considera que “després de 40 anys de vigència, és hora de modificar el PGOU de 1982 amb criteris més sostenibles i proteccionistes amb el litoral i el medi ambient
El portaveu de Compromís per Orpesa, Eric Traver, ha criticat avui que el grup de treball per a tractar la modificació del PGOU de 1982 no s’haja reunit durant dos anys. Traver ha lamentat que “el govern local no s’ha convocat una segona reunió des que el 31 d’agost de 2020 ens reunirem per primera vegada i quedarem en anar treballant conjuntament una proposta de modificació del pla general des d’un vessant proteccionista amb el medi ambient”.
Avui, 31 d’agost de 2022, fa exactament dos anys de la primera convocatòria del grup de treball que tenia com a objectiu consensuar una proposta de modificació del pla general urbanístic. “Des d’aquell primer encontre, no se’ns ha convocat a cap més”, lamenta Traver, que afegeix que, a més, “encara estem esperant les contestacions a les propostes que vam traslladar aquell dia. Encara no hem tingut respostes tècniques ni polítiques a les nostres demandes”.
Eric Traver considera que “després de 40 anys de vigència, és hora de modificar el PGOU de 1982 amb criteris més sostenibles i proteccionistes amb el litoral i el medi ambient. A més, cal adaptar-lo a la realitat ja que, amb el temps, s’ha vist com molts del plans integrals d’actuació (PAI) que el PGOU del 82 permet són totalment inviables”. El portaveu de Compromís insta al govern local a reprendre les negociacions per a seguir treballant en la modificació del PGOU d’Orpesa, tal com es que quedar el 31 d’agost de fa dos anys.
“En aquell primer encontre vam defensar la desclassificació de la major part del sòl urbanitzable prioritzant les zones verges del litoral, ja que hi ha molt de sòl urbà sense urbanitzar, i la reversió dels PAI que mai es faran, com Marina d’Or Golf”, recorda Traver.
“A més, vam demanar un estudi de valoració patrimonial per a avaluar el cost de desclassificar i/o reduir edificabilitat en el sòl urbà de les poques zones naturals que queden en Orpesa”, va remarcar el portaveu de Compromís, que va afegir que “també vam proposar la reducció d’altures en les noves construccions al nucli urbà i a la zona del litoral”.