El candidat de Compromís a l’alcaldia d’Orpesa, David Ribés, ha reiterat la necessitat de treballar en la redacció d’un nou pla general d’ordenació urbanística des d’un vessant proteccionista amb el medi ambient. “L’actual PGOU data de 1982 i contempla un model de creixement basat en la construcció massiva”, ha dit Ribés

Cal repensar el nostre model urbanístic per a garantir la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica d’Orpesa i per això és necessari un nou pla sensible amb el medi ambient allunyat del model de l’urbanisme ferotge que ens ha castigat les últimes dècades”, ha valorat Ribés

El candidat de Compromís a l’alcaldia d’Orpesa, David Ribés, ha reiterat la necessitat de treballar en la redacció d’un nou pla general d’ordenació urbanística des d’un vessant proteccionista amb el medi ambient. “L’actual PGOU data de 1982 i contempla un model de creixement basat en la construcció massiva al llarg del nostre terme. Cal repensar el nostre model urbanístic per a garantir la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica d’Orpesa i per això és necessari un nou pla sensible amb el medi ambient allunyat del model de l’urbanisme ferotge que ens ha castigat les últimes dècades”, ha valorat Ribés.

“És el moment de modificar el PGOU de 1982 amb criteris més sostenibles i proteccionistes amb el litoral i el medi ambient. A més, és necessari adaptar-lo a la realitat que vivim ja que s’ha vist com molts del plans integrals d’actuació (PAI) que el PGOU del 82 permet són totalment inviables. Un exemple molt clar és Marina d’Or Golf”, ha indicat David Ribés.

Compromís defensa la desclassificació de la major part del sòl urbanitzable prioritzant les zones verges del litoral, ja que hi ha molt de sòl urbà sense urbanitzar, i la reversió dels PAI que mai es faran, com Marina d’Or Golf. A més, la formació demana un estudi de valoració patrimonial per a avaluar el cost de desclassificar i/o reduir edificabilitat en el sòl urbà de les poques zones naturals que queden en Orpesa. En aquest sentit, David Ribés recalca la importància de protegir espais naturals com la Renegà i la resta del litoral d’Orpesa.

Sense resposta des del 31 d’agost de 2020

Per la seua part, el regidor de Compromís i membre de la candidatura, Eric Traver, ha lamentat que el govern local no haja convocat una segona reunió del grup de treball que es va crear l’estiu de 2020 i que es va reunir per primera vegada el 31 d’agost d’aquell any. “Seguim esperant les contestacions a les propostes que vam traslladar aquell dia. Encara no hem tingut respostes tècniques ni polítiques a les nostres demandes”, ha explicat Traver.