Eric Traver considera que Claudio Pondard i Antonio Bosque mereixen un espai en el nou edifici que reconega la seua contribució cultural

Compromís vol que l’Ajuntament d’Orpesa pose en valor la tasca de totes les persones que han aportat coneixements i bagatge a la vida cultural del poble

Compromís per Orpesa ha proposat dedicar-li un espai propi de la nova biblioteca a Claudio Pondard André i Antonio Bosque Gómez. El portaveu Eric Traver ha destacat la importància d’aquestes dos persones en la vida social i cultural del municipi i, coincidint en la construcció de la nova biblioteca, considera que “és una molt bona oportunitat de reconèixer la tasca d’aquestos dos veïns dedicant-los una sala en el nou edifici”. Esta iniciativa es debatrà en el plenari ordinari de juliol, previst per al dijous.

En el cas de Bosque, Eric Traver ha recordat que en abril de l’any 1966 es va aprovar en una sessió plenària posar el nom d’Antonio Bosque Gómez (antic director de la banda de música, un dels fundadors de la Societat i alcalde d’Orpesa, entre altres càrrecs) a una sala de la biblioteca pel seu treball i la seua gran aportació documental sobre Orpesa. “Considerem que amb l’obertura de la nova biblioteca l’Ajuntament d’Orpesa pot complir aquest acord per a posar en valor la seua figura entre la ciutadania”, ha remarcat Traver.

El cas de Claudio Pondard és similar. “Claudio ha sigut un veí molt estimat que ha aportat molt a la vida cultural d’Orpesa. Moltes generacions d’orpesins han aprés anglés i francés gràcies a les seues ensenyances. A més, va ser una de les persones més importants a l’antic Centre d’Iniciatives Turístiques (CIT) i ha col·laborat en moltes iniciatives culturals”, ha recordat Eric Traver.

Així, considerant que la nova biblioteca està en construcció i que disposarà de suficients sales, Compromís considera de justícia que el nou edifici cultural dedique un espai propi tant a Antonio Bosque com a Claudio Pondard. La proposta ha sigut ratificada aquest matí a la comissió informativa amb els vots de Compromís, PSOE i Ciudadanos i l’abstenció del PP i es debatrà en el plenari ordinari de juliol que es celebrarà dijous 11 a les 20.00 hores.