El procés per a llevar l’antena va iniciar-se a instàncies de Compromís per Orpesa amb l’objectiu de retirar un element “que incompleix de forma clara la legislació sobre usos permesos en un BIC”

La Conselleria de Cultura i Patrimoni s’ha dirigit 3 vegades tant a l’empresa com a l’Ajuntament per a retira l’antena en maig del 2017, gener del 2018 i desembre del 2021. No obstant això, “l’antena continua al mateix lloc”

El portaveu de Compromís per Orpesa, Eric Traver, va reclamar a l’equip de govern de l’Ajuntament d’Orpesa la retirada de l’antena del castell, petició que va fer extensiva a l’empresa propietària de la citada antena. Traver va recordar que la Conselleria de Cultura i Patrimoni ha requerit fins en tres ocasions la retirada de l’antena del castell d’Orpesa, un dels principals atractius històrics del municipi i bé d’interès cultural (BIC).

El regidor de Compromís per Orpesa va recalcar que “el castell de propietat municipal té instal·lada una antena d’emissió de senyal de televisió que trenca tota l’estètica i que incompleix de forma clara la legislació sobre usos permesos en un BIC”.

Eric Traver va incidir en que “la Conselleria de Cultura i Patrimoni ja s’han dirigit 3 vegades tant a l’empresa com a l’Ajuntament per a retirar dita antena en maig del 2017, gener del 2018 i desembre del 2021. No obstant això, l’antena continua al mateix lloc”. Traver recorda que el procés per a llevar l’antena va iniciar-se a instàncies de Compromís per Orpesa.

Així, el portaveu de Compromís va reclamar en el ple ordinari de gener “que es prenguen de manera immediata i sense dilació les mesures procedents per eliminar l’antena abans esmentada al ser una instal·lació que incompleix de forma clara la legislació sobre usos permesos en un BIC”, així com “ser informat de totes les mesures que s’han pres des del primer requeriment per part de la Conselleria de Cultura i Patrimoni”.