“La finalització de les obres del PAI Els Quarts correrà a càrrec dels veïns després que l’any 2011 es decidira tornar uns avals per valor total de 3.215.000€ en contra del que declaraven els informes dels tècnics del nostre Ajuntament“, critica Eric Traver

El ple d’Orpesa ha aprovat una esmena de Compromís per tal d’estudiar la possibilitat de demanar responsabilitats per la decisió presa per la junta del govern local en 2011 de tornar dos avals a una empresa que no havia acabat unes obres que ara assumirà l’Ajuntament

El portaveu de Compromís a Orpesa, Eric Traver, ha demanat en el ple extraordinari celebrat aquest matí que es depuren les possibles responsabilitats polítiques o tècniques en relació a les obres inacabades del PAI dels Quarts. L’Ajuntament d’Orpesa ha acordat resoldre l’adjudicació a la mercantil Atienzar, que es troba en fase de liquidació, i acabar el programa per gestió directa després de la legislatura passada la junta de govern local decidira tornar els avals a pesar de que les obres no s’havien acabat.

“La finalització de les obres del PAI Els Quarts correrà a càrrec dels veïns del poble després que l’any 2011 es decidira tornar uns avals per valor total de 3.215.000€ en contra del que declaraven els informes dels tècnics del nostre Ajuntament. Encara està per veure si mitjançant càrregues directes al propi veïnat de la urbanització o dels impostos que paguem tots i totes”, ha denunciat Eric Traver.

El regidor de Compromís ha posat de manifest l’informe tècnic confeccionat pel departament d’urbanisme en març de 2021 que acompanya la documentació de l’expedient en el que es conclou que “que els objectius legals del programa d’actuació integrada com és l’executar les obres de connexió i integració adequada de la urbanització amb la xarxa viària i la mobilitat no s’han complit”.

Compromís per Orpesa ha presentat una esmena per estudiar si pot haver causa per demanar responsabilitats per l’esmentat acord de 2011 pel qual la junta de govern local va “acceptar la quantia de 750.000 € amb la finalitat de substituir la xarxa d’aigua potable així com deficiències de les obres d’urbanització”,  “retornar avals per import de de 1.608.000,00 € i 1.607.053,84 €”, així com “inquirir establint terminis perquè es reparen la xarxa d’aigua potable, obres de canalització de barranc Rampuda i pont del carrer Velázquez”.

L’esmena de Compromís ha sigut incorporada a la proposta d’acord amb els vots favorables del PSOE i Cs, i amb l’abstenció del Partit Popular. Eric Traver ha remarcat que “eixos diners dels avals es podrien utilitzar ara per realitzar les obres que la constructora no va acabar. Entenem que no es pot tornar un aval si les obres no estan acabades i que s’han de demanar responsabilitats. No podem acabar pagant sempre els veïns les males decisions d’uns pocs”.