Compromís per Orpesa demana obrir les bonificacions del 50% de l’impost de béns immobles (IBI) pel foment de l’activitat turística a més sectors empresarials del municipi, que únicament contempla hotels i càmpings

Eric Traver considera que l’ordenança “és injusta per a la resta d’empresaris locals d’altres sectors, que també fan esforços per sobreviure i treballar de la manera més digna possible els mesos de temporada baixa”

El portaveu de Compromís per Orpesa, Eric Traver, ha enregistrat una moció per modificar l’ordenança de l’impost de béns immobles amb l’objectiu “d’obrir les bonificacions pel foment de l’activitat turística a més sectors empresarials del municipi”. Traver considera que l’ordenança “és clarament insuficient i injusta per a la resta d’empresaris locals d’altres sectors, que també fan esforços per sobreviure i treballar de la manera més digna possible els mesos de temporada baixa ja que únicament contempla hotels i càmpings”.

El punt que es pretén modificar és el sisè, que bonifica el 50% de l’IBI a una sèrie d’activitats laborals molt concretes com són “hotels, motels, pensions, hostals i càmpings”. El portaveu de Compromís considera que seria “just” obrir aquestes bonificacions a més sectors empresarials.

A més, Eric Traver defensa que els requisits que s’exigeixen a les empreses per poder accedir a la bonificació “són insuficients per a garantir que es fomenta el treball durant tot l’any, que és el que realment és pretén”. Un requisit és mantindré més d’un 10% de la plantilla del mes d’agost durant la resta de l’any. “És a dir, si en agost una empresa té dos treballadors i la resta de l’any en té un, ja té dret a ser bonificat al mantindré el 50% de la plantilla”, diu Traver.

Per aquesta raó, la proposta de Compromís demana també “modificar les condicions per a accedir a les bonificacions, el percentatge mínim de personal contractat en temporada baixa entre altres, per tal d’afavorir realment l’oferta turística i ajudar als empresaris a obrir tot l’any”, així com “afegir que aquelles empreses que una vegada adjudicada la bonificació, es demostre que no han complit els requisits mínims, no puguen optar a aquesta bonificació durant un període de temps determinat”.

El punt que bonifica el 50% de l’IBI únicament a hotels i càmpings va ser aprovada l’any 2013 amb els vots a favor del Partit Popular i el PSOE. Compromís sempre s’ha mostrat en contra d’una decisió que considera “injusta” i que “només beneficia a una part molt concreta del sector turístic d’Orpesa”. Per aquesta raó, la formació ha presentat una moció de cara al ple ordinari de març mitjançant la qual intenta millorar-la i fer-la més justa”.